VGP raportează un randament operațional crescut, cu un profit net de 153,1 milioane EUR, contracte de închiriere nou semnate precum și reînnoite în valoare de 35,4 milioane EUR, ceea ce duce la 281,1 milioane EUR venituri totale anualizate (+9.7% YTD)1.  Un total de 1.346.000 m2 aflați în construcție, în cadrul a 40 de proiecte care odată construite și închiriate reprezintă 88,1 milioane EUR de chirie anuală suplimentară (87,4% sunt suprafețe preînchiriate).

În România, la finalul primului semestru, se aflau în constructie 4 clădiri pe o suprafață de 102.000 m2, în diferite zone din țară: VGP Park Arad, VGP Park Brașov și VGP Park București.

Jan Van Geet, CEO-ul VGP, a declarat: „În prima jumătate a anului am înregistrat o dezvoltare puternică, cu 35 de milioane EUR rezultate din contracte de închiriere noi sau reînnoite semnate și susținute de o creștere semnificativă a chiriilor în majoritatea țărilor. Această creștere a fost realizată în ciuda unei abordări mai prudente a sectorului de comerț electronic, din care un număr de jucători importanți și-au mutat atenția către 2024 și după.” 

„Piețele instabile de energie nu numai că au dat un impuls semnificativ potențialului nostru de venituri din energie regenerabilă, ci au servit și ca un accelerator în dorința chiriașilor noștri de a trece la consumul de energie regenerabilă. Acum inițiem proiecte solare în aproape toate regiunile, bazate pe cererea directă a chiriașilor, nu doar în Germania și Olanda” a continuat Jan Van Geet.

„Deși am adoptat o abordare mai precaută în prima jumătate a anului în ceea ce privește achizițiile noastre de terenuri, un efect secundar important al acestor piețe instabile de energie este că ne creează oportunități extraordinare de creștere. La urma urmei, se accelerează nevoia ca industriile ineficiente din punct de vedere energetic să se reinventeze, sa se relocheze și să treacă la operațiuni mai durabile și mai eficiente. Unul dintre efectele secundare ale acestui lucru este acela că există fabrici vechi, în locații premium, la vânzare, ceea ce pentru VGP înseamnă, în consecință, oportunități interesante de reamenajare a acelor zone industriale” a adaugat Jan Van Geet, concluzionând că  "O poziție de capital puternică este importantă, mai ales că astfel de oportunități extrem de atractive, de tip « brownfield » încep să apară din ce în ce mai mult.

VGP este prezentă în România, din 2007, și dezvoltă parcuri industriale în București, Arad, Brașov, Timișoara și Sibiu. VGP Park Bucuresti Nord este dezvoltat pe un teren de aproximativ 250.000 m2 si va avea o suprafață totală închiriabilă de aproximativ 120.000 m2 divizată în 4 clădiri. VGP Park Arad, dezvoltat pe un teren de 39 ha, cu o suprafață  de închiriere de până la 200.000 m2, este poziționat strategic în Arad, nodul rutier cel mai important din vestul țării, parte a Coridorului IV de Transport Pan-European. VGP Park Brașov este dezvoltat pe o suprafață aproximativ 320.000 m2 și va avea un potențial total de 140.000 m2 spațiu disponibil de închiriat. VGP Park Timișoara este închiriat complet, existând posibilități de extindere.

VGP este un dezvoltator pan-European, manager și proprietar de spații logistice și proprietăți imobiliare semi-industriale de înaltă calitate. VGP operează un model de afaceri complet integrat, cu capacități și expertiză bogată în întregul lanț valoric. Compania are o suprafață de terenuri pentru dezvoltare (deținute sau în concesiune) de 11.31 milioane m², iar accentul său strategic este pe dezvoltarea parcurilor de afaceri. VGP este o afacere de familie de origine belgiană, în domeniul imobiliar, fondată în 1998, în Republica Cehă. Cu o echipă de aproximativ 380 de angajați, VGP deține și operează active în 19 țări europene în mod direct și prin mai multe asociații mixte 50:50. În iunie 2022, valoarea activului brut al VGP, inclusiv asocieri în participațiune de 100%, se ridică la 6,53 miliarde EUR, iar compania avea o valoare activă netă (EPRA NTA) de 2,34 miliarde EUR. VGP este listat la Euronext Bruxelles (ISIN: BE0003878957).