Re­cor­dul a fost în 2014, când au fost tran­zac­ţionaţi 90.000 de metri pătraţi.
 
Timişoara şi-a consolidat astfel statutul de a doua piaţă industrială din România, după Bucureşti, cu un bilanţ de 215.000 de metri pătraţi în ultimii trei ani, ca urmare a creşterii cererii din par­tea operatorilor logistici şi a com­paniilor de producţie.
 
„Zona Timişoara continuă să fie una dintre principalele destinaţii pentru inves­tiţiile străine din domeniul pro­ducţiei şi al spaţiilor logistice. Zona be­ne­ficiază de o infrastructură îmbună­tă­ţită şi conexiune la reţeaua de autostrăzi către Europa de Vest, tradiţie în do­me­niul industrial şi forţă de muncă bine cali­ficată, respectiv parcuri industriale dez­voltate la standarde moderne“, spune Felicia Vasiu, di­rectorul regional al Activ Property Services.
 
Tranzacţii majore au fost realizate de companii precum Continental Tyres, Ursus, transportatorul Quehenberger, pro­ducătorul de componente elec­tro­nice TT Electronics şi transportatorul DB Schenker.
 
Stocul industrial modern din zona Timişoara a crescut până la un volum de aproximativ 850.000 de metri pătraţi, din care spaţiile destinate închirierii însumează 470.000 de metri pătraţi. Noi spaţii sunt aşteptate să fie dezvoltate în următorii ani, atât ca extinderi ale parcurilor actuale, cât şi prin lansarea unor noi proiecte pentru care terenurile au fost deja achiziţionate. (sursa: zf.ro)