"Livrările din Timişoara nu vor afecta rata de ocupare a stocului din oraş având în vedere că ambele proiecte sunt deja pre-închiriate, unul către Continental (45.360 metri pătraţi) şi celălalt către TT Electronics (20.000 metri pătraţi). În Bucureşti nu există niciun proiect în construcţie, cu toate că investiţii totalizând aproape un milion de metri pătraţi sunt planificate şi ar putea fi activate odată ce piaţa va continua să crească sau vor avea pre-închirieri", se arată într-un raport al companiei de consultanţă imobiliară.

 

Timişoara a atras de altfel şi cele mai multe contracte noi pentru spaţii industriale anul trecut, cea mai mare tranzacţie de închiriere fiind cea prin care compania germană Elster Rometrics a pre-închiriat 7.000 de metri pătraţi în Timişoara Airport Park.

 

"Dacă sunt incluse şi reînnoirile de contracte, Timişoara se plasează pe locul doi, după Bucureşti cu 95.000 metri pătraţi", se menţionează în raport.

 

Pe partea de investiţii, cea mai mare tranzacţie înregistrată anul trecut a fost preluarea de către grupul P3 a Europolis Logistics Park din Bucureşti (cel mai mare parc industrial din România, 215.000 metri pătraţi, plus teren adiacent) de la grupul austriac CA Immo, pentru o sumă estimată la 120 milioane de euro.

 

"Această tranzacţie duce totalul tranzacţiilor cu proiecte industriale de anul trecut la 193 milioane de euro, în urcare spectaculoasă faţă de 2013", menţionează sursa citată.

 

Consultanţii Cushman apreciază că pe piaţă există mai mult optimism, cu un nivel crescut al cererii, dar cu o ofertă redusă de proiecte disponibile. (sursa: zf.ro)