Conform unui comunicat al ministerului Economiei, remis, vineri, AGERPRES, conducerea firmei britanice intenționează, în cadrul proceselor de restructurare și dezvoltare, construirea unei noi linii de producere a cilindrilor hidraulici, după o tehnologie nouă, într-o țară membră a Uniunii Europene și eventuala mutare a sediului central al Diviziei europene în noua locație, România fiind o posibilă destinație.

Secretarul de stat în Ministerul Economiei Virgil Daniel Popescu, coordonator al domeniului comerț exterior și relații internaționale, s-a întâlnit joi cu delegația firmei britanice Parker Hannifin Manufacturing Ltd, divizia europeană a companiei Parker Hannifin Corporation, condusă de Aaldert De Boes, directorul general al diviziei europene, și Martyn Heard, director in cadrul companiei.

'Analiza preliminară efectuată de conducerea firmei britanice pentru amplasarea noii unități în România vizează zona municipiului Cluj-Napoca și împrejurimile acestuia, secretarul de stat Virgil Popescu, organizând deplasarea delegației britanice în această zonă, unde va întâlni conducerea Consiliului Județean și va vizita Parcul tehnologic din localitate, precum și Parcul Industrial Tetarom din comuna clujeană Jucu', se spune în comunicat.

Totodată, oficialul ME a prezentat mediul de afaceri din România, atractivitatea acestuia pentru investitorii străini și sprijinul de care se bucură potențialii investitori atât din partea instituțiilor guvernamentale centrale, cât și din partea autorităților locale.

În context, abordându-se posibilele dezvoltări ulterioare ale companiei britanice în România, Virgil Popescu a făcut o prezentare detaliată a oportunităților de investiții oferite de județul Mehedinți și municipiul Drobeta Turnu Severin, zonă cu tradiție industrială și personal disponibil înalt calificat, centru universitar, port la Dunăre, aflat în apropierea unor centre cu investiții străine importante.

În cadrul discuțiilor, delegația britanică a apreciat existența parcurilor industriale, care oferă o atractivitate sporită zonelor de interes pentru derularea unor investiții.

În încheierea întâlnirii a fost prezentată disponibilitatea conducerii Ministerului Economiei de a sprijini firma britanică în obținerea datelor necesare care vor sta la baza susținerii localizării proiectului în România în fața conducerii concernului Parker Hannifin Corporation.

Parker Hannifin Corporation a fost înființată în anul 1918 în Cleveland, SUA, având, în prezent, o cifră de afaceri ce depășește 13 miliarde dolari și peste 58.000 de angajați în 49 de țări din întreaga lume, fiind specializată în producerea diverselor sisteme și tehnologii de control și precizie utilizate în industria auto, aerospațială și construcții, iar divizia europeană în producția și distribuția de cilindrii hidraulici. (sursa: AGERPRES)