În rândul statelor membre mai mari creşteri ale producţiei industriale au fost înregistrate în Portugalia (6,7%), Lituania (4,9%) şi Olanda (3,5%). Singurele state care au înregistrat scăderi ale producţiei industriale au fost Malta (minus 6,0%), Croaţia (minus 2,9%), Danemarca (minus 0,9%), România şi Finlanda (ambele cu o scădere de 0,3%).

 

În cazul României, scăderea din luna aprilie vine după ce în luna martie România s-a situat în rândul ţărilor UE care au înregistrat cea mai mare creştere a producţiei industriale.

 

În ritm anual, luna aprilie 2014 comparativ cu luna aprilie 2013, producţia industrială în Uniunea Europeană a crescut cu 2,1% iar în zona euro a crescut cu 1,4%. În acest caz România se numără printre statele unde producţia industria a crescut (3,2%), fiind însă devansată de Irlanda (15%), Ungaria (10,1%), Cehia (9,2%) şi Portugalia (5,8%).

 

Potrivit datelor provizorii publicate de Institutul Naţional de Statistică /INS/, în aprilie 2014, comparativ cu aprilie 2013, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 2,6% datorită industriei prelucrătoare (+3,9%). În aceeaşi perioadă analizată, producţia industrială, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 5,9%, susţinută de creşterea industriei prelucrătoare (+7,8%). (Sursa: economica.net)