Obiectivul cheie al VGP este de a alinia performanța portofoliilor sale cu obiectivele Acordului de la Paris și lucrează cu clienții pentru a-i ajuta să-și realizeze strategiile de decarbonizare - eforturi menite să conducă acțiuni pe termen scurt pe calea către atingerea emisiilor nete de carbon zero până în 2050.

„Sustenabilitatea este una dintre valorile noastre de bază și se reflectă în principiul nostru călăuzitor: construim ziua de mâine astăzi. Sunt mândru că în 2021, în ciuda mediului dificil, VGP a avansat în continuare în domenii critice, cum ar fi protecția climei, construcția durabilă și materialele circulare”, a declarat Jan van Geet, CEO al VGP. „Pandemia, efectele din ce în ce mai vizibile ale schimbărilor climatice și războiul în curs din Ucraina vor avea și au avut implicații profunde și de durată pentru afaceri și societate așa cum le cunoaștem astăzi. Acum, mai mult ca niciodată, un accent puternic pe durabilitate este imperativ – și un factor cheie al succesului afacerii pe termen lung. Nu trebuie să pierdem din vedere ceea ce este cel mai esențial pentru supraviețuirea planetei noastre: realizarea cât mai curând posibil a neutralității carbonului.”

Utilizarea tehnologiei de ultimă generație și eficiența energetică sunt parametrii centrali pentru proprietățile comerciale dezvoltate de VGP. Compania s-a angajat să reducă emisiile relative nete de carbon ale portofoliului său „în uz” cu 55% până în 2030 și vizează nivelul DGNB Gold sau echivalent pentru certificarea durabilă a noilor sale construcții.

Grupul își menține angajamentul de a atinge neutralitatea carbonului până în 2025 pentru propriile operațiuni, susținut de un acord de achiziție de energie virtuală pentru birourile sale paneuropene alimentate 100% cu energie solară începând cu 1 ianuarie 2022.

Mediul social reprezintă un pilon important al eforturilor de sustenabilitate ale VGP. Astăzi, mai mult decât oricând, Grupul își propune să sustina comunitățile și părțile interesate, bazându-se pe punctele forte ale celuilalt pentru a crea valoare comună. Fundația VGP, înființată în 2019, este angajată în conservarea biodiversității, în deblocarea oportunităților pentru comunitățile defavorizate și în conservarea moștenirii culturale europene. Fundația a identificat deja 29 de proiecte care abordează probleme sociale, conservarea naturii și protecția bunurilor culturale și a primit până în prezent peste 7 milioane de euro în finanțare de la VGP. VGP continuă să se angajeze în construirea unui loc de muncă incluziv, care să îmbrățișeze diversitatea.

Mai multe detalii despre măsurile și inițiativele de sustenabilitate ale VGP, precum și strategia sa generală pot fi găsite în Raportul detaliat de responsabilitate corporativă aici.