"In Romania, avem in prezent 900 de angajati, din care 350 s-au alaturat companiei dupa preluarea Alstom. Exista probabilitatea ca, pana anul viitor, numarul angajatilor sa urce cu inca 200. Acestia vor fi, in cea mai mare parte, ingineri si specialisti in zona software, in zona serviciilor de sistem sau in zona de proiectare", a precizat oficialul GE.

 

Colteanu a adaugat ca nevoia de ingineri in companie vine in urma procesului de transformare a GE intr-o companie industriala digitala. "La noi, in GE, inginerii nu sunt niciodata suficienti, iar inginerii romani sunt foarte buni", a sustinut el.

 

Reprezentantul companiei a adaugat ca cele trei unitati de productie ale GE din Romania au avut o contributie de peste 100 de milioane de dolari la exporturile Romaniei si exista perspective de crestere cu 10-15% pana anul viitor. "La fabrica Lufkin de la Ploiesti, unde producem utilaje pentru sectorul petrolier de upstream, 90% din productie merge la export. Cresterea pe care o estimam in exporturi va veni din reevaluarea productiei si din diversificare, adica vom produce piese si echipamente noi", a completat seful GE Romania.

 

Achizitia de catre General Electric a diviziilor energetice din cadrul Alstom, pentru 12,4 miliarde de euro, a fost finalizata in toamna anului anul trecut, dupa acordul Comisiei Europene.

 

GE este prezenta in Romania inca din 1984, cand a furnizat generatoarele pentru centrala nucleara de la Cernavoda.

 

In prezent, firma detine fabrica de sonde petroliere Lufkin de la Ploiesti si fabrica Unison Engine Components din Bucuresti, unde produce componente pentru motoare de aeronave. Odata cu preluarea Alstom, GE are in portofoliu si o unitate de productie echipamente energetice aflata pe platforma IMGB din Bucuresti. (sursa: ordineazilei.ro)