Schimbarea de paradigma din ultimele luni i-a determinat pe jucătorii din sectorul industrial si logistica să își regândească strategia de business. Pe baza incertitudinii generate de evolutia virusului și a unei infrastructuri rutiere de transport in proces de dezvoltare, scaderea suprafeței depozitului central și concentrarea pe dezvoltarea unei rețele regionale este o varianta din ce in ce mai necesara.

Depozitul Danfoss din Popesti-Leordeni are o poziție strategică în sudul capitalei si oferă un mix de caracteristici ce intrunesc cerintele operatorilor: pozitionat la 12 km de centrul orașului și 700 m de șoseaua de centură, el poate reprezenta sediul unui nou birou regional.

Grupul danez Danfoss a construit hala de productie si depozitare în iunie 2009, în urma unei investiții de circa 10 milioane de euro. In prezent, producția de substații pentru încălzire centralizată a fost mutata în Polonia, iar grupul Danfoss vinde fabrica cu aproximativ 5 milioane de euro.

Proprietatea aflată la vânzare este formată dintr-un teren de 3,9 hectare, o zonă de producție si depozitare cu o suprafață utilă de peste 4.000 de metri pătrați, spatii de birouri aflate pe doua niveluri: 1.000 de metri pătrați în hală și 1.600 de metri pătrați la etaj pentru birouri administrative si 95 locuri de parcare, potrivit datelor companiei de consultanță Cushman & Wakefield Echinox, mandatată să vândă proprietatea.

„Pentru a se eficientiza lanțul de aprovizionare, vom vedea mai multe unități de producție mutate în Europa Centrală și de Est. Desigur, va fi o competiție între țări, unde va conta totul, de la infrastructură și resursa umană, până la stimulente fiscale și ajutoare de stat. România este atractivă din punctul acesta de vedere și, în prezent, avem câteva discuții în această direcție“, a declarat Andrei – Marius Brînzea, Partner Land & Industrial Cushman & Wakefield Echinox pentru Profit.ro