Clădirea, care va avea o suprafață totală de peste 26.000 mp, a fost proiectată pentru până la 1.700 de angajați. De asemenea, va include o zonă completă de testare și validare pentru produsele dezvoltate în cadrul companiei.

Lucrările de construcție ar trebui finalizate în aprilie anul viitor.

„Tehnologii eficiente din punct de vedere al mediului și acceptate social sunt ingredientele cheie pentru un ecosistem al mobilității sănătoase. Zero accidente, zero emisii și zero stres, datorită conectivității inteligente: acest lucru ajută la realizarea tehnologiilor noastre inovatoare. La toate acestea lucrează inginerii și specialiștii IT&C din centrul de inginerie din Timișoara“, a spus dr. Chistian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

“Competențe noi sunt necesare în mod constant în această industrie, cum ar fi Inteligența Artificială, cloud, securitate cibernetică, industria 4.0, orașe inteligente etc., iar compania își asumă un rol de lider tehnologic. Noile competențe înseamnă dezvoltarea de noi produse, modelarea noilor modele de afaceri și proiectarea de noi concepte moderne de colaborare și operare, respectiv realizarea unui ambient cât mai potrivit și adaptat unui stil de muncă futurist. Mă refer aici la crearea de spații deschise care permit interacțiunea dintre colegi, flexibilitate în ceea ce privește modul de a-și desfășura activitatea, oportunități de alternare facilă de la un format de lucru menit să asigure nevoia de concentrare individuală la unul colaborativ, interactiv și creativ, care duce la idei noi ce pun viitorul în mișcare. Chiar dacă trecem cu toții printr-o perioadă dificilă, la Continental continuăm să investim în viitor. Continuăm să oferim performanță, indiferent dacă vorbim despre produsele sau serviciile oferite, astfel că identificăm constant oportunități de a ne menține agili, de data aceasta prin investiția într-o clădire nouă”, a adăugat acesta.

Continental are șapte unități de producție și patru centre de inginerie în Timișoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brașov și Iași. În 2019, grupul a investit aproximativ 200 de milioane EUR în România. La sfârșitul anului 2019, compania avea aproximativ 20.000 de angajați în centrele sale de inginerie și unitățile de producție locale. (sursa: intermodal-logistics.ro)