Organizat de Asociația Română de Facility Management – ROFMA și #reCONSTRUIM – platforma interdisciplinară pentru calitatea mediului construit, evenimentul a pus accentul pe networking și schimb de experiențe între specialiștii din ambele domenii.

Workshopul a adus în discuție subiecte de actualitate privind modul în care proiectarea și exploatarea clădirilor determină, deopotrivă, un mediu de lucru care asigură adaptarea pentru virtual și flexibil, promovează lucrul în echipe eterogene, cu membri ce provin din generații, culturi și cu niveluri de pregătire diferite, facilitează interacțiunile umane, permite încorporarea noilor tehnologii și îmbunătățește experiența și starea de bine a utilizatorilor. În acest context, au fost evidențiate beneficiile pe care digitalizarea, BIM și CAFM le aduc acestui domeniu și tuturor profesioniștilor implicați.

Tendințele din workplace management și new ways of working au implicații profunde asupra domeniilor arhitecturii și facility managementului. Ele determină nevoia colaborării, plecând de la dialogul interdisciplinar, înțelegerea nevoilor beneficiarilor și utilizarea tehnologiilor. Obiectivul comun este crearea de soluții de workplace management care să aducă beneficii arhitecților, facility managerilor, clienților și utilizatorilor finali.

Subiectele evenimentului
• Facility management și workplace management. Convergențe și tendințe – Cristian Vasiliu, Director General ROFMA
• Wellbeing, arhitectură și viziunea colaborărilor interdisciplinare – Livia Ivanovici, Cofondator #reCONSTRUIM
• Workplace Management: A Journey from “Cubicles” to “Well-being Workplace” – Cătălin Tănăsescu, Director dezvoltare Archibus Solution Center Romania
• Integrate building models and data for full building and asset lifecycle – Anne Linek, Business Developer Archibus Solution Center Romania
• New Ways Of Working (NWOW) Road MAP – Tiberiu Teleanu, Șef Departament Servicii Operaționale, Direcția Managementul Proprietăților Imobiliare, BCR

Prezentările au fost urmate de o sesiune de Q&A și dialog pe tema colaborării interdisciplinare, apoi de un cocktail – un pretext excelent pentru socializare și schimb de experiențe între specialiștii arhitecți și facility manageri.
În urma întâlnirii a reieșit necesitatea unui parteneriat constructiv și dezvoltării unei platforme comune de dezbateri și inițiative adresate atât beneficiarilor mediului construit, cât și autorităților. (sursa: ROFMA)