Anul trecut, cifra de afaceri a AdePlast a depasit 300 de milioane de lei, in crestere cu peste 19 procente fata de 2013.

 

„2014 a fost un an al confirmarilor, asta dupa ce, pe de o parte vopselele AdePlast s-au impus intr-o piata extrem de concurentiala, pe de alta parte am confirmat pozitia de lideri de piata in zona polistirenului expandat (EPS) cu 719 mii de metri cubi vanduti in Romania. Am devenit lideri cu peste 107.000 de metri cubi pe piata de polistiren extrudat, produs care a mers extrem de bine si la export. La export a mers si polistirenul grafitat, iar asta se datoreaza in mare masura certificatului ETAG 004 pe care l-am primit abia in a  doua parte a anului trecut. Acest certificat este o piatra de moara pentru exportatorii romani, dar este vital daca vrei sa exporti in tari ca Ungaria, Austria, Germania sau Belgia. In cazul mortarelor uscate, o piata matura care merge pe principiul vaselor comunicante, am reusit sa vindem 299.000 de tone”, declara Marcel Barbut, CEO Adeplast.

 

Finalul anului trecut a gasit piata de polistiren intr-o efervescenta fecunda, o buna parte dintre producatorii de polistiren au decis un upgrade calitativ pentru produsele vandute in Romania. Pentru aceasta AdePlast a investit intr-un upgrade calitativ la fabrica de polistiren inca de la sfarsitul lunii noiembrie.

 

„Impreuna cu membrii ROMEPS, asociatie din care faceam si noi parte anul trecut, am hotarat schimbarea densitatilor polistirenului pentru termosistem, astfel incat acum avem greutati de minim 14,5 kg/mc la polistirenul utilizat la termoizolatii exterioare – EPS 80. In general, daca ne raportam la intreaga gama de sortimentatie, greutatile au crescut cu valori cuprinse intre 10 si 15 procente, iar toata aceasta politica este o conformare la standard si un mare pas inainte pentru piata in general, pentru economie, dar si pentru  fiecare cetatean in parte. Trebuie sa subliniez ca numarul de kg/mc este cea mai importanta cheie de control pentru calitate intr-o fabrica de EPS, dar si pentru beneficiarii finali”, precizeaza Marcel Barbut.

 

Tot la sfarsitul anului trecut AdePlast a incheiat un nou proiect in cadrul Diviziei de Vopsele si Tencuieli Decorative, investind circa 100.000 euro intr-un sistem de colorare.

 

AdePlast are trei platforme industriale, situate in Oradea, Ploiesti si Roman. (sursa: dailybusiness.ro)