Cele 8 mituri sunt:

 

1. Un depozit = un singur tip de automatizare. Acest lucru depinde de volumul de muncă din depozit. Soluțiile sunt personalizate în funcție de nevoile specifice, deci pentru a avea cele mai bune rezultate, este posibil să aveți nevoie de o serie de automatizări  complementare pentru vă atinge obiectivul.

 

2. Automatizarea vine integrată cu propriul WMS (Warehouse Management System). Răspunsul scurt este nu. De aceea este nevoie să folosiți un expert în sintetizarea unei soluții care este desprinsă din spectrul complet de platforme disponibile, atât hardware cât și software, pentru a reuni soluția ideală care nu este condusă de tipul de produs, ci este condusă de nevoia clientului. Sunt multe funcții pe care furnizorii de sisteme de automatizare le pot livra cu ajutorul sistemelor WES (Warehouse execution systems), dar acestea nu pot acoperi totalitatea nevoilor dintr-un depozit așa cum propriul WMS al depozitului o poate face - monitorizarea totalității intrărilor și ieșirilor dintr-un depozit încă de la andocare (ex: programarea recepțiilor pentru camioanele de intrare).

 

3. Automatizarea va înlocui forța de muncă din depozit. Cu siguranță nu în viitorul apropiat. Automatizarea funcționează cel mai bine alături de oameni: elimină sarcinile repetitive și periculoase pentru ca ei să se poată concentra pe activitățile care pot aduce valoare adăugată în depozit (precum modificarea dimensiunii unei cutii pentru a economisi spațiu).

 

4. Automatizarea va face orice depozit mai productiv și eficient. Acest lucru poate fi adevărat dacă există o strategie și un plan pentru robotică și automatizare foarte bine puse la punct încă de la început.

 

5. Furnizorul de WMS vinde automatizare pentru depozite și pentru linii de producție. Când alegem automatizările pentru depozit e important să ținem cont că un sistem generic e posibil să nu aducă cele mai bune rezultate. O parte importantă a procesului de automatizare este de a integra perfect sistemul robotizat pentru fiecare depozit în parte.

 

6. Automatizările sunt costisitoare. Dacă planul și strategia sunt corecte, chiar și pentru cele mai mici companii și depozite există opțiunea de a simplifica procesele de lucru cu automatizare la costuri rezonabile. Totul se rezumă la calitatea planificări și a execuției.

 

7. Furnizorul de automatizări poate avea grijă de x, oricare ar fi acel x? (de exemplu: integrare, aprovizionare, roluri, kpi, etc.). Există multe de care furnizorul dvs. de automatizări poate avea grijă. Dar dacă dețineți un sistem BLM (Business Line Manager) sau un AS/RS, ați vrea ca furnizorului software-ului să controleze totul și să fie ca o cutie neagră pentru depozitul dvs., care să elimine acea persoană ce are în vedere imaginea de ansamblu a întregului depozit? Așa că devine o mică luptă pentru putere despre cine va controla ce. Când intrați în lumea automatizării, credem că vă doriți cu adevărat un sistem care să supravegheze toată activitatea din depozitul dvs.

 

8. Automatizarea este sigură. Aici revenim la accentul pus pe un plan bine stabilit, știind obiectivul final urmărit. De aceea, parteneriatele cu furnizorii de automatizare sunt o idee foarte bună pentru a ne asigura că suntem mereu pe drumul cel bun și că putem lucra împreună pentru atingerea obiectivelor clienților, de la strategie, implementare și până la update-urile constante.

 

Fiecare companie își cunoaște cel mai bine nevoile când vine vorba de volumul de muncă al angajaților din depozit. Dacă discutăm de robotizarea unor sarcini repetitive/periculoase și eficientizarea proceselor, este importantă colaborarea cu un partener, bazată pe comunicare eficientă și încredere între client și furnizor, care să aducă un plus de valoare afacerii.

 

Află mai multe aici!