“Dorim să contribuim la electrificarea întregii țări. Nu este un lucru ușor de realizat, însă este posibil. Încă de la începerea operațiunilor Siemens în România, primele noastre proiecte au fost în domeniul electrificării. De aceea, astăzi suntem foarte bine poziționați în tehnologii eficiente energetic și în domeniul automatizărilor. În zona digitalizării, ne bazăm pe centrele noastre de dezvoltare software din țară, precum și pe soluțiile mixte de inginerie și IT oferite clienților. Toate acestea ne permit să exploatăm atât segmente de piață individuale, cât și potențialul aflat în zonele lor de contact”, a declarat George Costache, CEO, Siemens SRL.

 

Începând cu 1 octombrie 2014, structura simplificată include nouă divizii, în locul celor 16 existente în trecut. Divizia “Healthcare” urmează să fie administrată separate pentru mai multă flexibilitate, având în vedere dinamica diferită a pieței de sănătate.

 

Reorganizarea portofoliului implică și eficientizarea proceselor interne astfel încât compania să poată răspunde mai bine nevoilor clienților săi.

 

De-a lungul celor 109 ani de prezență în România, Siemens a contribuit la modernizarea țării prin numeroase invenții și proiecte unice. Compania a deschis prima reprezentanță pe teritoriul României în 1905, la București, sub denumirea de “Societatea Română de Electricitate - Siemens Schuckert Societate Anonimă”. În primii săi ani de activitate, Siemens a participat, printre altele, la furnizarea de instalații industriale de forță pentru Fabrica de Hârtie Bușteni și pentru Uzinele din Ploiești, la execuția instalației electrice de forță și lumină la Depourile RATB (ITB) și la electrificarea întregului oraș Turnu Severin.

 

Siemens SRL este o companie de inginerie electrică fondată în 1995, care deţine soluţii inovatoare complete în domeniile electrificare, automatizări și digitalizare. Activă pe plan local de peste 100 de ani, Siemens are aproximativ 1600 de angajați în România. Compania deţine patru fabrici în Sibiu şi Buziaş, care produc sisteme şi componente pentru automatizări şi aplicaţii industriale, ce se exportă în Germania și Austria. La nivel local, există trei centre de dezvoltare software și IT în orașele Brașov și Cluj- Napoca.

 

Firma a încheiat anul 2013 cu o echipă de 570 de salariaţi, o cifră de afaceri de 1,55 miliarde lei (în creştere cu 224% faţă de anul precedent) şi cu profit de 13,7 milioane lei. (Sursa: efinance.ro)