Noua unitate Schweighofer pentru producerea grinzilor lamelare a fost pusa in functiune in aceasta luna, se arata intr-un comunicat al grupului austriac. Intreaga productie de grinzi va fi exportata in Japonia, potrivit companiei, care a semnat un contract exclusiv cu firma Lamsell Corporation pentru vanzarile de pe piata japoneza, relateaza Mediafax.

 

Holzindustrie Schweighofer are peste 2.500 de angajati in Romania si opereaza patru fabrici de prelucrare a lemnului, la Radauti, Sebes, Siret si Comanesti, o a cincea unitate urmand sa fie inaugurata in prima parte a acestui an la Reci, judetul Covasna.

 

Grupul este prezent in Romania si in domeniul hotelier, forestier, agricol si al productiei de electricitate. Din 2012, de cand a intrat pe piata romaneasca si pana in prezent, Holzindustrie Schweighofer a investit circa 630 milioane de euro in activitatile din Romania, potrivit datelor grupului. La acestea, se adauga o investitie de 150 milioane de euro in fabrica de la Reci. (sursa: wall-street.ro)