Proiectul in valoare de aproape 1.4 milioane euro, din care asistenta financiara nerambursabila este de 690.000 euro este implementat in cadrul unitatii de productie a Sanex din Cluj-Napoca, urmand ca producatorul de placi ceramice sa achizitioneze un atomizor care permite imbunatatirea performantei ecologice a companiei si cresterea competitivitatii productiei, obiectivul proiectului consta in eficientizarea fluxului de productie.

 

Reprezentantii Sanex spun ca din punctul de vedere al impactului asupra mediului, un consum mai scazut de gaze naturale este echivalentul reducerii proportionale a emisiilor de noxe in atmosfera. In plus, proiectul are ca scop cresterea gradului de constientizare a problemelor legate de mediu si calitate in cadrul companiei.

 

In momentul de fata, compania clujeana, infiintata in urma cu 44 de ani, are o cota de piata de peste 27 %, acest fapt transformand Sanex in principalul jucator de pe piata national de profil, principalii concurenti fiind, in special, producatorii de placi ceramice din strainatate.

 

Mai mult, reprezentantii Sanex spun ca sunt nevoiti sa compenseze cererea de pe piata locala cu produse venite de la fabricile “surori” din Ungaria si Cehia in conditiile in care fabrica de la Cluj-Napoca functioneaza la capacitate maxima. Chiar si asa, oficialii companiei spun ca in urmatorii ani doresc sa investeasca peste 12 milioane de euro in retehnologizare, in principiu in linia de productie pentru gresie, urmand ca dupa finalizarea investitiei capacitatea de productie sa creasca cu peste 50 de procente.

 

Totodata, compania clujeana trimite aproximativ 5% din productie care export, produsele realizate sub brandul Cesarom putand fi achizitionate din aproape toate lanturile de magazine do-it-yourself din Cehia, si din mai multe unitati din Ungaria, Bulgaria sau Republica Moldova.

 

Compania Sanex este cunoscuta pe piata de profil din Romania de peste 44 ani ca producatorul cel mai important de placi ceramice, (faianta, gresie si decoruri). In 2004 societatea clujeana a intrat in portofoliul grupului austriac LASSELSBERGER, unul dintre cei mai mari producatori de placi ceramice din Europa.

 

 In 2014 austriecii au mutat toata productia si managementul din Romania la fabrica din Cluj-Napoca, in unitatea din orasul de pe Somes lucreaza, in acest moment 470 de persoane din care aproape 400 in productie. (sursa: bzc.ro)