Fabrica are o suprafata totala de 3.600 mp si o capacitate de spalare de 25 tone de rufe pe zi (echivalentul a peste 5.000 de masini de spalat casnice), fiind amplasta pe un teren de 19.000 mp, ce mai include parcarea, zona verde si cladiri anexe.

 

Investitia totala se ridica la peste 6 milioane de euro dintre care peste 1 milion de euro au fost investiti in protectia mediului.

Fabrica se afla in Parcul Industrial Eurobusiness Oradea. Odata cu aceasta deschidere, Salesianer Miettex a creat peste 25 de locuri de munca la nivel local. Fabrica va deservi zona centrala si de vest a tarii, zona de granita si estul Ungariei.

 

„Am ales aceasta amplasare deoarece vizam atat clienti din tara, cat si din Ungaria. Ne adresam operatorilor din industria hoteliera, medicala si companiilor din industrie din aceasta regiune care au nevoie de servicii de  inchiriere textile, gestionate la cel mai inalt nivel de igiena, confort si profesionalism”, explica Victor Ioane, Managing Director CEE Salesianer Miettex.

 

Tehnologia din fabrica este de ultima generatie, asigurand o procesare si dezinfectare a textilelor la cele mai inalte standarde internationale acreditate.

 

Spalatoriile comerciale de mari dimensiuni, precum fabrica SM Oradea au un impact minim asupra mediului.

 

Un studiu al ETSA  (European Textile Service Association) din anul 2000 arata ca ele consuma cu 52% mai putina energie primara, cu 73% mai putina apa si cu 85% mai putini detergenti decat procesele casnice.

 

 

Raportand acest studiu la spalatoria Salesianer Miettex, rezulta ca, la capacitatea maxima de functionarea a acesteia, din economia de resurse obtinuta, s-ar putea asigura zilnic consumul de curent electric pentru aproximativ 250 de persoane si consumul de apa pentru circa 7.000 de persoane. (sursa: manager.ro)