Din ianuarie până în luna martie 2021, WDP a realizat deja investiții de 80 de milioane de euro în proiectele din țară, dar și către cumpărarea de terenuri pentru noi dezvoltări.
Proiectele finalizate de dezvoltator la începutul acestui an, conform raportului, includ și unitatea de depozitare de la Ștefăneștii de Jos, de lângă București, închiriată către Decathlon. Depozitul, cu o suprafață închiriabilă de de 10.000 mp, a necesitat o investiție de 5 milioane de euro.

Printre proiectele aflate în continuare în execuție în România, cu o valoare totală de 131 milioane euro și o suprafață totală închiriabilă de 202.838 m2, se numără unitățile de depozitare dezvoltate pentru Profi la Craiova și Rosti la Păulești, cu termen de livrare cel de-al doilea trimestru al anului curent, dar și proiectele dezvoltate pentru LPP și Eobuwie în parcul de la Ștefăneștii de Jos, depozitul Fedex de la Cluj și unitatea logistică închiriată de Profi la Roman, toate cu livrare preconizată pentru cel de-al treilea trimestru al anului 2021.

Noutatea vine de la dezvoltator în legătură cu o unitate logistică neanunțată până acum pe piață, ce va fi dezvoltată într-un oraș din Transilvania, unitate de 25.000 mp care este pre-închiriată în totalitate și care va fi gata peste un an, în urma unei investiții de 19 milioane de euro. WDP nu a menționat în raport nici orașul dezvoltării, nici numele chiriașului, acestea rămânând momentan confidențiale. 


Pentru anul 2022 mai este preconizată o livrare, proiectul logistic dezvoltat la Timișoara pentru Profi, cu o suprafață închiriabilă de 57.000 mp și o investiție totală de 38 de milioane de euro.
În total, proiectele WDP aflate în dezvoltare în România, Germania, Belgia, Olanda și Luxemburg au o suprafață închiriabilă de peste 850.000 mp și un buget care depășește 550 de milioane de euro.

Conform raportului companiei, până în acest moment investițiile în portofoliul românesc al WDP se ridică la 764,2 milioane de euro. Suprafața închiriabilă este de peste 1,1 milioane m2, iar suprafața terenurilor de aproape 5 milioane mp. Spre deosebire de alte țări în care activează grupul (cu excepția Germaniei), gradul de neocupare în România este de 0%, acesta fiind și un indicator al strategiei aplicate de WDP în România, aceea de built-to-suit, strategie considerată mai potrivită pentru piețele cu un grad ridicat de incertitudine, spre deosebire de dezvoltările speculative, unde nu există neapărat contracte de închiriere semnate înainte de demararea dezvoltării.

Dezvoltatorul belgian WDP mai raportează noi achiziții de terenuri pentru viitoare proiecte logistice în zona Bucureștiului: două terenuri au fost adăugate portofoliului, prin tranzacții care însumează 10 milioane de euro. (sursa: WDP)