Prin această achiziție, CTP se apropie cu pași rapizi de obiectivul său pentru anul 2021, de a deține 2.000.000 de m2 de depozite pe piața locală. CTP continuă astfel să-și construiască o fundație solidă pentru dezvoltarea afacerilor din România și să-și dezvolte prezența în orașe-cheie din țară.

Astfel, la Arad și la Sibiu, CTP își consolidează și își extinde portofoliul deja existent în cele două orașe extrem de relevante pentru coridoarele logistice paneuropene. Oradea, de asemenea, devine un punct nodal pe harta CTP, prin prisma noilor spații achiziționate, dar și a proiectului de construcție a terminalului cargo al Aeroportului din Oradea pe care compania l-a câștigat recent, în urma unei licitații desfășurate în luna august 2021. Mai mult decât atât, prin această achiziție, CTP adaugă o locație nouă în portofoliul său, în Craiova, orașul care face legătura din punct de vedere logistic între București și zona de vest a țării.

„Suntem fideli strategiei noastre de a ne dezvolta regional în Transilvania, iar această achiziție adaugă piese importante în portofoliul nostru regional. Le urăm bun venit tuturor clienților noi care intră, în acest fel, în marea familie CTP și ne bucurăm că punem pe harta noastră în România un oraș precum Craiova.,” a declarat Ana Dumitrache, Country Manager CTP România.

Tranzacția a fost structurată și implementată de echipa de tranzacții a CTP România, condusă de Andreea Enescu, iar CTP a beneficiat de servicii remarcabile de consiliere juridică, adecvate complexității achiziției, din partea avocatului Theodor McCann de la Casa de avocatură Constantinovici, McCann și Asociații, parte a The Law Chamber, în parteneriat cu Casa de avocatură Biriș-Goran. Tot de partea CTP a acționat și Avison Young, prin David Canta, Managing Director, care a declarat: “Sunt onorat că am facut parte din aceast proiect, care setează un nou record pe piața de investment în sectorul industrial-logistic. România are un potențial extraordinar pe acest segment, susținut de o cerere în creștere pentru spații premium și randamente atractive pentru investitori. Sunt sigur că vor urma și alte tranzacții de anvergură.”

În 2020, CTP a mai realizat o serie de tranzacții similare, printre care achiziția platformei A1 Business Park din Dragomirești Vale de la Cromwell Property Group și cea a parcului industrial Equest Logistic Park, situat pe autostrada A1, în apropiere de București, de la Forum Serdika.

Până la această tranzacție CTP deținea depozite de clasa A în 10 orașe din România: Arad, București, Cluj-Napoca, Deva, Pitești, Sibiu, Timișoara, Turda, Ineu și Salonta. În Europa Centrală și de Est, compania este cel mai mare dezvoltator de parcuri industriale și logistice cu un portofoliu de 6,6 milioane m² pe care și-a propus să-l extindă la 10 milioane m² până în 2023.

Despre CTP

CTP se clasează în top cinci dezvoltatori de proprietăți industriale din Europa și este cel mai mare dezvoltator de parcuri industriale și logistice din Europa Centrală și de Est, deținând peste 6,6 milioane m² de spații logistice și desfășurând operațiuni în nouă țări din regiune. Compania și-a propus ca până în 2023 să își extindă portofoliul de proprietăți până la 10 milioane m².

CTP Group este lider recunoscut în ceea ce privește deținerea de parcuri industriale și logistice construite conform celor mai înalte standarde în sustenabilitate din acest sector, la nivel european. La sfârșitul lui martie 2021, CTP a obținut certificări BREEAM cu calificativele "Very good" sau "Excellent" pentru întregul portofoliu de proprietăți pe care le deține în Europa Centrală și de Est și va atinge obiectivul privind reducerea amprentei de carbon până la finalul acestui an.

De la sfârșitul lunii martie a acestui an, CTP este listată pe EURONEXT Amsterdam. În urma ofertei, capitalul social total emis și existent este format din 397.017.000 de acțiuni, ceea ce implică o capitalizare de piață de 5,6 miliarde de euro. Prețul ofertei a fost stabilit la 14 euro pe acțiune.

În România, CTP este cel mai mare dezvoltator și administrator de spații logistice și industriale de clasa A, cu peste 1.850.000 mp suprafață închiriabilă situați în zece orașe: Arad, București, Cluj-Napoca, Deva, Pitești, Sibiu, Timișoara, Turda, Ineu și Salonta.