Desfasurat pe un teren de 14,5 hectare, parcul cuprinde 3 hale cu spatii de depozitare, logistice si de productie, in suprafata totala de 6,5 hectare. Obiectivul de investitii mai include calea de rulare si platforma de garare a avioanelor.
Proiectul este rezultatul unui parteneriat public-privat, Consiliul Judetean Bihor punand la dispozitie terenul in urma unei licitatii de concesiune, iar CTP Romania realizand integral investitia.
Aeroportul Oradea a achizitionat echipamente pentru controlul de securitate al marfurilor in valoare de 2,5 milioane de euro. Finantarea a fost asigurata cu fonduri europene, prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014 – 2020. Urmatoarea etapa prevede obtinerea acreditarilor de la institutiile abilitate si operationalizarea terminalului cargo.

"Conform planului de afaceri, Aeroportul isi propune sa inceapa operatiunile cargo cel tarziu in cursul anului viitor si in 5 ani sa fie stabilizata activitatea, la nivelul terminalelor cargo din celelalte aeroporturi din vecinatate. Cel mai tarziu pana la sfarsitul lunii iulie se vor obtine acreditarile necesare din partea institutiilor competente, politia de frontiera, SRI etc. Din luna august, terminalul cargo va fi operational in totalitate”, a explicat Ilie Bolojan, presedintele Consiliului Judetean Bihor.
CTP este cel mai mare proprietar, dezvoltator si administrator de proprietati imobiliare logistice si industriale din Europa continentala, in functie de suprafata inchiriabila bruta, detinand 12 milioane mp de spatii in zece tari la 31 martie 2024.
"Alaturi de celelalte terminale rutier-ferivoare, terminalul aerian completeaza infrastructura necesara pentru ca Oradea si judetul Bihor sa se dezvolte in anii urmatori ca hub logistic major”, a adaugat presedintele Consiliului Judetean Bihor.