Fabrica de la Ploiesti a fost preluata anul acesta de la Honeywell alaturi de vanzarea pachetului majoritar al diviziei Friction Materials intr-o tranzactie de circa 155 milioane de dolari.

 

Investitiile la Ploiesti vor consta in doua noi linii de fabricatie, una va incepe productia in 2015, iar alta in 2016. Noile linii vor mari productia cu cate 3 milioane de unitati fiecare. In prezent, productia este de 8,5 milioane de unitati pe an, iar anul viitor va creste la 13 milioane de piese pe an, potrivit lui Neville Rudd, vicepresedinte productie globala Federal-Mogul.

 

Cea de-a treia linie de fabricatie va fi pentru piese dedicate autoturismelor, iar cea de-a patra pentru vehicule comerciale. In prezent, productia este realizata pe doua linii de fabricatie. Productia la fabrica de placute de frana de la Ploiesti a demarat in noiembrie 2012 iar dupa primul an, in 2013, productia depasea un milion de piese.

 

Federal-Mogul are 270 de salariati in fabrica de la Ploiesti si anunta noi angajari pana la finalul anului viitor. “La Ploiesti avem 270 de angajati si vom mai face angajari, astfel ca pana la finalul anului viitor vom avea 340 de salariati”, a spus Neville Rudd.

 

Fabrica de placute de frana a fost construita pe o suprafata de 7 hectare in parcul industrial Ploiesti West Park. In Romania, Federal-Mogul lucreaza cu 12 distribuitori, furnizand piese pentru vechicule usoare si grele. Federal-Mogul livreaza in Romania marcile Champion, Wagner, Moog, Ferodo, Beral, Payen, Goetze, Nural, AE, Glyco. Piesele auto distribuite in Europa provin din fabrici europene si se colecteaza in depozitul central din Belgia. Pentru placute de frana exista in Europa circa zece fabrici. Unele dintre cele mai populare produse ale companiei pe piata romaneasca sunt placutele si sabotii de frana Ferodo, piesele de suspensie si directie Moog, piesele de motor Goetze.

 

Federal-Mogul Holdings Corporation a anuntat in noiembrie planul sau de separare a diviziilor Powertrain si Motorparts in doua companii independente, cotate la bursa, care deservesc industriile globale OE si aftermarket. Separarea va fi implementata prin impartitrea diviziei Federal-Mogul Motorparts intre actionarii Federal-Mogul Holdings Corporation. (sursa: wall-street.ro)