Aquila va plăti anual circa 300.000 de euro fondului de investiții drept chirie, ceea ce va duce la o creștere de aproape 10 procente a veniturilor curente din chirii.

Innovations Park este un parc de depozite de clasa A, situat în Clinceni, în partea de sud-vest a Bucureștiului, imediat lângă șoseaua de centură și la 6 km de autostrada bucurești-Pitești (A1).

Parcul cuprinde două clădiri de depozite frigorifice și două de depozite cu temperatură ambientală, însumând 16,570 GLA, din care aproximativ o treime este dedicată depozitării frigorifice, iar restul depozitelor ambientale și birourilor.

Prin această tranzacție, propriatrul a închiriat integral secțiunea ambientală a depozitului, restul suprafeței de 3.870 fiind închiriat către alte două companii românești.

Compania este în discuții cu alte companii pentru restul spațiilor frigorifice din cadrul complexului.

“Ca și celelalte proprietăți prime generatoare de venit din portofoliul nostru, care include terminale logistice în Atena și București, birouri în București, precum și o proprietate de tip Big Box pentru retail în Craiova, România,  Innovations Park este o proprietate imobiliară prime cu o poziționare excelentă în capitala unei economii de importanță strategică pentru Uniunea Europeană”, a declarat Lambros G. Anagnostopoulos, Chief Executive Officer Secure Property Development and Investment.

La finele lunii trecute, Aquila Part Prod, compania care a pus bazele grupului, a ajuns la un acord cu fondul britanic de investiții First Property Group pentru achiziția unui depozit din Ploiești, în schimbul căruia va plăti aproximativ 3,2 milioane euro. (sursa: Secure Property Development and Investment)