Noul terminal va avea o capacitate de peste 2 milioane de tone de cereale pe an, suplimentând astfel capacitatea portului Constanţa, care a devenit un centru important pentru depozitarea şi livrarea cerealelor, se arată într-un comunicat al companiei.

 

"Cu această investiţie, precum şi cu modernizarea fabricii de fertilizatori Azomureş, activele noastre din România vor îndeplini standardele înalte ale Uniunii Europene în termeni de eficienţă, emisii poluante şi siguranţă, fiind astfel bine poziţionaţi pentru viitor", a declarat Andreas Zivy, preeşedintele board-ului directorilor Ameropa Holding.

 

Foundată în 1948, Ameropa este o companie elveţiană privată, trader şi producător de cereale şi fertilizatori cu sediul în Binningen, lângă Basel.

 

Ameropa Holding este prezentă în România prin Ameropa Grains, care deţine peste 13 baze şi silozuri în judeţul Constanţa, şi combinatul chimic Azomureş.

 

Combinatul Azomureş - care are linii de producţie pentru îngrăşăminte solide şi lichide, dar şi pentru melamină - este principalul producător de îngrăşăminte pentru agricultură din România, cu o producţie anuală de cel puţin 1,3 milioane tone de îngrăşăminte.

Produsele Azomureş ajung la producătorii agricoli din România, alte ţări din Europa, Africa, China, Japonia, America de Sud şi din Statele Unite.

 

 (sursa: zf.ro)