Noul spațiu de producție Kuka este un proiect built-to-suit, în cadrul Network Industrial Park, cu o suprafata de peste 10.000 de metri pătrați.
Noua facilitate a fost proiectată în conformitate cu specificațiile și nevoile Kuka Systems, având în vedere că compania germană își dublează producția și numărul de angajați din România.

Situata intr-o pozitie strategica in zona industriala estica a Sibiului, la doar 300 de metri de soseaua de autostrada A1 Sibiu-Nadlac, Network Industrial Park ocupa o suprafata de 87.000 de metri patrati, iar suprafata totala construita va ajunge la 46.000 de metri patrati. 
Prima hala de 10.700 de metri patrati, format din peste 8.700 de metri patrati de spatii industriale si 2.000 de metri patrati de spatii de birouri, va fi livrata catre Kuka Systems in iulie 2018. Investitorul german are in vedere extinderea in aceeasi locatie, cu 10.000 metri pătrați de spațiu industrial, care urmează să fie livrate în 2019, ajungând astfel la o suprafață totală de 20.000 de metri pătrați.

"Această mutare a sediului companiei Kuka Systems reprezintă un semn că industria din Sibiu are un ritm de creștere sănătos și este din ce în ce mai competitivă. Deși forța de muncă a devenit o resursă limitată în zonă, am creat condițiile necesare clientului nostru pentru ca acesta să ofere un spațiu de muncă atractiv, care include, printre altele, acces facil la mijloacele de transport în comun, parcări generoase în interiorul parcului, spații de birouri funcționale și în același timp confortabile, spațioase și luminoase”, a declarat Emilia Țepeș, Director Național de Vânzări Zacaria.

Restul de 26.000 mp de spatii industriale din Network Industrial Park, care va fi finalizat pana la sfarsitul anului 2018, este negociat de Zacaria in prezent cu mai multi clienti strategici interesati de relocarea afacerilor lor. Fiecare unitate va fi adaptată specificațiilor clientului și va fi complet echipată. 
Zacaria, parte a grupului internațional Alf Mizzi & Sons, fondat în Malta în urmă cu mai bine de 100 de ani, oferă spații industriale la cheie din 2009. Portofoliul companiei cuprinde peste 300.000 metri pătrați de suprafațe pentru închiriere, atât industriale cât și birouri, în 6 orașe din România: Sibiu, Craiova, Alba Iulia, Oradea, Arad și Cisnădie. Zacaria continuă să își dezvolte proiectele industriale prin achiziționarea de hale și terenuri în diferite orașe din țară. În ultimul timp, dezvoltatorul imobiliar se concentrează pe proiecte built-to-suit, care oferă soluții personalizate după nevoile fiecărui client, locații strategice și standarde înalte de calitate, suprafețele modulelor închiriate variind între 200 și peste 30.000 metri pătrați. (sursa: transilvaniabusiness.ro)