La 30 septembrie 2017, valoarea portofoliului de proprietăți românești a ajuns la aproximativ 230 de milioane de euro, fără să se țină cont de o investiție planificată de 40 de milioane de euro pentru finalizarea dezvoltărilor actuale de proiecte preînchiriate.
Pentru a permite o creștere ulterioară a portofoliului de proprietăți din România, WDP și-a consolidat capitalul în WDP Development RO prin conversia unui împrumut subordonat din partea acţionarului în capital social. Această nouă structură implică faptul că raportul de proprietate dintre cei doi acționari (WDP / Jeroen Biermans) se modifică de la 51/49 la 80/20 la 1 ianuarie 2018.
Datorită acestui nou parteneriat între acționari și participațiile corespunzătoare, WDP consolidează integral această activitate în declarațiile IFRS la 1 ianuarie 2018, în loc să utilizeze metoda de contabilitate a capitalului propriu ca în trecut.
Aceasta pune bazele pentru utilizarea fondurilor suplimentare de la grupul WDP pentru a crește portofoliul de proprietăți românești până la valoarea de 500 de milioane de euro până în 2020.
Această modificare nu va avea niciun impact asupra operațiunilor. Jeroen Biermans va rămâne Director General în România și un acționar motivat al noii WDP România (fostă WDP Development RO) și va colabora cu echipa sa pentru a facilita operațiunile din România și pentru a permite o creștere de până la 500 de milioane de euro.
Jeroen Biermans, Director General al WDP România declara: "Consolidarea WDP România asigură că echipa locală și eu vom fi gata să continuăm să ne dezvoltăm afacerile și să ajutăm la construirea infrastructurii pentru susținerea economiei românești". (sursa: WDP)