Veniturile din chirii au crescut cu 31%, iar EBITDA (fără reevaluarea proprietăților de investiții) s-a îmbunătățit cu 47%, la 28,8 milioane de euro. Anul trecut, MLP Group a câștigat un profit net de 90,1 milioane de euro.

Grupul MLP are operațiuni în Polonia, Germania, Austria și România, și deține un portofoliu de 21 de parcuri logistice. Compania își propune extinderea portofoliului de depozite prin dezvoltarea de facilități big-box și proiecte de logistică urbană. 

În 2022, MLP Group a semnat contracte de închiriere pentru 235 mii mp de spațiu. Noile completări cu o suprafață totală de 226 mii mp au fost localizate în principal în Polonia și Germania. La sfârșitul anului trecut, Grupul avea un total de 1 milion mp de spațiu construit, cu încă 119 mii mp în dezvoltare sau în curs de dezvoltare. Potențialul de dezvoltare al terenurilor existente ale Grupului este de aproape 1,8 milioane mp. În plus, Grupul are acorduri de rezervare pentru achiziționarea de noi parcele cu o suprafață de aproximativ 200 de hectare, permițându-i să dezvolte încă un milion de metri pătrați de spațiu nou. 

Germania este piața pe care își va continua dezvoltarea puternică, urmată de piața poloneză, unde se dorește achiziția de noi terenuri. 

„Dezvoltarea în continuare pe piața germană este un punct cheie al strategiei noastre. În 2023, lansăm noi proiecte în Germania, Austria și România, nu ne încetinim dezvoltarea în Polonia. Chiriașii din industria ușoară și sectorul logistic au fost cei mai mari chiriași ai spațiului nostru în 2022. Ne așteptăm ca această tendință să continue – chiriașii din sectorul producției ușoare și nearshoring vor fi principala sursă de contracte de închiriere în 2023”, a spus Radosław T. Krochta, Președinte și CEO al MLP Group.

Pentru 2023, MLP mizează pe tendința de near-shoring, cererea continuă de e-commerce și restructurarea lanțurilor de aprovizionare și estimează că chiriile își vor continua cursul de creștere. 

În România, grupul deține parcul logistic MLP Bucharest West, care acoperă o suprafață de 99.000 mp și este situat la 15 km de capitală, cu acces direct la șoseaua de centură a orașului și la autostrada A1.