In perioada similara a anului trecut, Immofinanz a raportat venituri din inchiriere de 12,6 milioane de euro din 17 proiecte. Immofinanz detine pe piata locala noua cladiri de birouri (14,5% din totalul portofoliului de cladiri de birouri al companiei), 5 proprietati in zona de retail (9,1% din intregul portofoliu de retail) si 3 centre logistice (3,2% din intregul portofoliu de logistica). Proprietatile Immofinanz Group in Romania reprezinta 10,9% din portofoliul total al companiei, potrivit Mediafax.

Din inchirierea celor trei parcuri logistice, avand 52.340 metri patrati, veniturile au totalizat circa 900.000 de euro. Rata de ocupare a celor trei parcuri este de 93%, in crestere fata de 67% la sfarsitul lunii iulie 2013.

 

Veniturile din inchirirea cladirilor de birouri au totalizat 4,9 milioane de euro in primul trimestru din acest an (fata de 5,6 mil. euro anul trecut), acestea avand un grad de ocupare de 76,7% comparativ cu 90,4% in perioada similara a anului trecut. Aceasta inseamna ca intr-un an Immofinanz a pierdut chiriasi pentru aproape 30.000 de metri patrati de birouri.

 

Immofinanz isi mentine planurile de a aduce in Romania conceptul de centre comerciale STOP.SHOP, dezvoltat in alte tari din Europa Centrala si de asemenea sa extinda investitiile in sectorul logistic. Grupul este activ pe segmentele de retail, birouri, logistica si rezidential in opt piete regionale principale, respectiv Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, Romania, Polonia si Rusia. (sursa: wall-street.ro)