Parcul industrial are o suprafaţă totală de 24 de hectare şi va fi realizat în urma unei investiţii de circa 19 milioane de lei (4,2 milioane de euro), iar oficialii parcului aşteaptă 15 investitori în total şi 2.000 de noi locuri de muncă.

„În prezent, în parcul industrial High-Tech Industry Parc Craiova sunt amplasate şapte companii care vor să investească 6,1 mil. euro şi să creeze 625 de locuri de muncă. Domeniile de activitate variază de la fabricarea hârtiei, articolelor de maro­chinărie sau a articolelor de îmbrăcăminte până la activităţi de realizare a softului. Toţi rezidenţii îşi vor construi propriile capacităţi de producţie“, a spus Carmen Motoi, şef serviciu comercial în cadrul parcului industrial.

Numele companiilor care vor investi în parcul industrial High-Tech sunt Demiuma Comimpex SRL, AA Tehnic SRL, Onerom Impex SRL, Printgolden Media Design SRL, Fred Online SRL, Craipack Com­mer­cial SRL, Softrom Grup SRL, conform in­for­maţiilor companiei.

Hight-Tech Industry Park Craiova S.A., compania care deţine parcul industrial, a prevăzut un program de investiţii în valoare de 19 milioane de lei, investiţii care vor fi realizate din surse proprii şi din fonduri europene.

Amenajarea parcului este programată să fie finalizată la sfârşitul anului 2018, iar până în acest moment au fost realizate o parte din lucrările la racordurile reţelelor de utilităţi şi drumurile de acces pentru parcelele care au fost închiriate.  

Parcelele de teren din cadrul parcului industrial se închiriază prin licitaţie publică, iar preţul lunar minim de închiriere este de 0,45 lei/mp (0,1 euro/mp) fără TVA, conform datelor companiei.

High Tech Industry Craiova este deţinută de compania Hight-Tech Industry Park Craiova S.A., al cărui acţionariat se împarte între Judeţul Dolj (99,90%) şi firma Parc Industrial Craiova S.A. (0,10%). Compania Parc Industrial Craiova, cu activităţi în închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare, a realizat în anul 2016 o cifră de afaceri de 530.000 de euro şi profit de circa 6.000 de euro, conform datelor de pe site-ul Ministerul de Finanţe.

Parcul industrial High-Tech Industry Park Craiova se află în partea de Est a Municipiului Craiova pe drumul European E574, la intrarea dinspre Bucureşti în municipiul Craiova, la o distanţă de 250 de metri de Aeroportul Internaţional Craiova. (sursa: zf.ro)