”SIF Oltenia informează investitorii că pe data de 12 ianuarie a semnat cu firma Delamore & Owl Group of Companies un memorandum prin care SIF Oltenia este de acord ca Delamore să înceapă procesul de due dilligence (tehnic, legal și financiar) în vederea unei potențiale achiziții a participației deținute de SIF la Argus Constanța”, se arată într-o informare a societății de investiții financiare transmisă Bursei de Valori București.

 

Delamore & Owl este un grup canadian de firme cu multiple activități inclusiv în agri- business, cu venituri de circa cinci miliarde de dolari anual.

 

Argus produce mărcile de ulei de floarea soarelui Argus, Tomis, Sorica și Sora Soarelui. Compania a înregistrat în 2014 o cifră de afaceri de 176,4 milioane de lei, în creștere cu 12% față de anul precedent.

Piața de ulei vegetal din România este dominată de grupul american Bunge și cel francez Sofiproteol (care deține compania Expur Urziceni). Un alt jucător important este Prutul din Galați, deținut de un antreprenor local. (sursa: magazinulprogresiv.ro)