Compania turcă ETI Gida Sanayi ve Ticaret A.Ş, producătorul celebrului brand de biscuiţi ETI Negro, va demara la mijlocul acestei luni lucrările pentru construcţia unei fabrici de biscuiţi la Craiova, în  Parcul Industrial Craiova (PIC), informează Gazeta de Sud.

 

Investiţia este de tip greenfield şi este estimată  la aproximativ 30 de milioane de euro,  din care 6 milioane sunt asiguraţi de statul român. „Pe 19 noiembrie 2013, am semnat un act de superficie cu ETI Gida pentru suprafaţa de 7,6 hectare de teren pe care vor face această investiţie greenfield. Dar exista această condiţie, a acordării ajutorului de stat. Din moment ce ajutorul de stat a fost aprobat, din 14 aprilie vor începe construirea halelor de producţie, aceasta fiind prima etapă a investiţiei", a declarat Marin  Nicoli, directorul Parcului Industrial Craiova (PIC).

 

În a doua etapă a proiectului, ETI Gida se va extinde pe alte 4 hectare de teren.

 

 

ETI Gida Sanayi ve Ticaret A.Ş are o istorie ce datează din 1962, fiind o firmă de familie a cărei activitate a pornit de la 20 de angajaţi şi a ajuns până la 5.000 de locuri de muncă în prezent. Firma exportă la ora actuală produsele în 60 de ţări ale lumii şi are 7 fabrici. (sursa: economica.net)