Acest an a adus un număr record de întâlniri unu-la-unu din instoria acestui eveniment inovatorȘ peste 2500 de discuții și negocieri au avut loc în doar două zile în incinta prestigiosului hotel Corinthia Grand Hotel Royal.

 

Zorii unei noi ere

Președintele congresului, Prof. Dr. Sebastian Kummer, sef al Institutului de Transport și Logistică de la Universitatea din cadrul Universității de Economie și Afaceri din Viena și membru al Consiliului Asociației de Logistica din Austria (BVL) a deschis programul conferinței cu o pătrunzătoare prezentare despre progresul tehnologic și efectele sale asupra industriei.

 

Inovarea high-tech a rămas accentul principal al prezentărilor din cadrul evenimentului: Jeroen Eijsink, Președintele pe Europa la CH Robinson a vorbit despre utilizarea de date complexe în operațiunile lanțului de aprovizionare, o discutie de grup cu participanți proeminenți de la GE Lighting EMEA, Studio Moderna și P&G care s-a concretizat într-un discurs elaborat despre Physical Internet Vision pentru o industrie competitivă și durabilă, și cu Thomas Grunau, Head of Global Marketing  ăn cadrul Kuehne + Nagel, care împreună cu Holger Schmidt, Head of Logistics Procurement EMEA la Johnson Controls a introdus o noua tehnologie web pentru a plasa comenzi de transport aerian mai repede decât oricând - pentru a numi doar câteva exemple.

 

Așa cum era de așteptat, provocările regionale cele mai actuale au rămas, de asemenea, un subiect cheie, de la livrarile la domiciliu B2C, la optimizarea rețelei lanțulurilor de aprovizionare europene, noul cod vamal al UE și nu numai, cu studii de caz exemplificatoare și expertize.

 

Cele mai valoroase soluții

Furnizorii de soluții din întreaga Europă au reunit cele mai bune soluții pe care le au de oferit din domeniul transportului de marfă maritim, aerian și terestru, de la depozitare la sisteme de transport combinat, securitate și soluții IT. Printr participanți s-au numărat nume precum Gebrüder Weiss, Kuehne + Nagel, Raben Group, CH Robinson, DSV, DB Schenker, Magyar Posta, Linde Material Handling, LIEGL & DACHSER, XPO Logistics și mulți altele.

 

Soluțiile de top au fost, din nou, recompensate cu valorosul premiu  CEE Logistics and Supply Chain Excellence Award în timpul recepției. Delegații au ridicat paharele pentru a onora campionii: Robert Bosch Power Tools în categoria industrie și SECTRAN în categoria furnizor de soluții.

 

"Orientarea spre client și o utilizare în consecință a abordărilor de suport sunt de referință pentru soluțiile moderne ale lanțului de aprovizionare", - a spus Prof. Sebastian Kummer - "Robert Bosch a folosit metoda Lean Line Design pentru a restructura logistica companiei într-un mod care poate fi descris ca cea mai bună practică". Proiectul premiat nu a fost excepțional doar grație rezultatului în ceea ce privește cifrele, ci și pentru că a dat răspunsurile corecte la una dintre cele mai mari presiuni asupra producătorilor din Europa Centrală de astăzi: competiția cu Asia.

 

SECTRAN, câștigătorul  secțiunii furnizare de soluții de logistică este o adevărată companie de Logistică 4.0, care abordează o problemă semnificativă în domeniul transportului în ECE: lipsa și calificarea conducătorilor auto. Transportorii care operează în această regiune au dificultăți în găsirea și angajarea de șoferi bine calificați, motivați și de încredere. Baza de date de identificare Șoferi a SECTRAN, DIDb, este o soluție de prevenire eficienta pentru aceste provocări.

 

Începutul unei frumoase prietenii

An de an, TRANSLOG Connect aduce mult mai mult participanților decât o expoziție interesantă și un program de conferințe eficiente. Adevărata putere a evenimentului se află în puternicul său accent pe networking. Este imposibil să pui o etichetă de preț pe conexiunile realizate în cadrul întâlnirilor unu-la-unu, în timpul excursiei la fabricile Mercedes sau Zwack a plantelor, pe o pauză de cafea sau o băutură băută împreună la cocktail de recepție.

 

Aceasta este adevărata putere a TRANSLOG, o putere de care poate profita orice delegat, până la următoarea întâlnire din noiembrie 2016. (sursa: www.translogconnect.eu)