Această investiție este determinată de o creștere cu 36% a volumelor operate prin acest terminal în  2016 de către Tibbett Logistics, care estimează pentru acest an o creștere adițională de până la 30% a volumelor clienților săi principali.

Tibbett Logistics, împreună cu P3, proprietarul parcului industrial în care este localizat BIRFT, au planificat faza a treia a extinderii platformei terminalului, spre finalul anului curent. Această extindere va adăuga 10.000 m2 de depozitare, îndeosebi pentru contaiinere goale, crescând capacitate BIRFT și eficiența sa logistică.

Principalul motiv al creșterii recente înregistrate de BIRFT este datorat importului containerelor maritime prin Portul Constanța , conținând în general marfă pentru sectorul retail, dar și piese și materie brută pentru industria auto.


Tibbett Logistics este o companie specializată în servicii logistice intermodale și servicii extinse de supply chain management services pentru sectoarele auto, DIY, alimentar, textil, retail și alte sectoare FMCG din România și Sud-Estul Europei. Pe lângă o suprafață totală de peste 100.000 metri pătrați de depozitare în 13 locații și 1250 de angajați, compania are și o flotă formată din camioane specializate și vagoane intermodale.  (sursa: Tibbett Logistics)