“Aceasta cifra depaseste valoarea cumulata a ultimilor 2 ani si intrece cifra-record din 2010 - cel mai activ an din perioada de criza, cand investitiile insumau 543 mil. euro”, spun oficialii companiei imobiliare.

“Segmentul de industrial si logistica a cunoscut o evolutie semnificativa in 2014 si credem ca isi va mentine acest trend si in perioada urmatoare. Cererile pentru acest segment, in 2014, au crescut cu circa 30%, iar livrarile s-au triplat comparativ cu anul precedent: 99.200 mp au fost inchiriati in 2014, fata de 33.000 mp in 2013. Interesul pentru piata locala arata semne pozitive pentru 2015, 2 proiecte importante avand ca data de finalizare anul viitor: Helios Phoenix (25.000 mp) si un proiect in nordul capitalei (20.000 mp)”, au completat oficialii The Advisers.

 

Pe segmentul de industrial si logistica, anul 2014 a fost mult mai activ atat din punct de vedere al cerintelor de inchiriere cat si din punct de vedere investitional. Romania incepe sa fie din ce in ce mai atractiva datorita activitatii dezvoltatorilor regionali care pot oferi solutii pentru intreaga regiune CEE.

 

“Principalele provocari pe care le are Romania ar fi convingerea atat a companiilor existente cat si a celor new entry de a investi in extinderi sau deschideri de noi puncte de lucru. Stocul de spatii industriale si logistice a crescut cu aprox. 100.000 mp in 2014, insa acest volum nu reuseste sa acopere intreaga cerere existenta pe piata. Avand in vedere interesul crescut al companiilor de profil pe de o parte, precum si volumul aproape neschimbat de spatii pe de alta parte, activitatea pe piata de industrial si logistica poate fi limitata”, spun reprezentantii The Advisers. (sursa: wall-street.ro)