De asemenea, Symmetrica a investit 2,2 milioane de euro în parcul auto ce asigură livrarea a circa 40% din productia companiei, alocând fonduri, în acelasi timp, si pentru utilaje si echipamente destinate producerii de linii de turnare prefabricate mici (pavaje, borduri, rigole, etc.).

 

“Brandul Symmetrica a luat nastere în 1994, odată cu înfiintarea companiei, când am făcut primii pasi în descoperirea sistemelor de productie a pavelelor vibropresate. Treptat, portofoliul companiei s-a diversificat, iar în acest moment suntem cel mai mare producător local de prefabricate mici (pavele, borduri, rigole, capace de rigole) detinând o cotă de 24% din piată”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica.

 

Potrivit afirmatiilor sale, în acest moment Symmetrica are o capacitate de productie de 11.500 metri de produse zilnic, iar în cei 20 de ani de existentă pe piată a livrat, în total, 8 milioane de metri de produse în întreaga tară, dar si peste hotare.

 

“70% din produsele livrate în cei 20 de ani de la înfiintare au fost destinate proiectelor publice, în timp ce 20% proiectelor private de tip industrial sau comercial. Doar 10% din volumul produs în fabricile noastre în această perioadă a fost destinat clientilor finali sau proiectelor rezidentiale. Raportat la tipurile de produse, 60% din volumele livrate au fost de pavaj”, a mai spus Sebastian Bobu.

 

 

Acesta a mai adăugat că, si în trecut  dar si în prezent, 90% din livrările Symmetrica ajung în proiecte din zona urbană, urmând ca treptat si zona rurală să se dezvolte si să investească mai mult în amenajare.

 

Raportat la evolutia business-ului Symmetrica din 1994 si până în prezent, Sebastian Bobu a subliniat că cea mai mare parte a cresterilor au fost sustinute atât de investitiile constante si portofoliul de produse, cât si de dezvoltarea pietei de profil.

 

“După ce în 2012 am înregistrat un avans cu 5% a cifrei de afaceri, în ciuda evolutiei negative a pietei, anul trecut afacerile companiei au raportat iar o crestere cu 7%, ajungând la cca. 15,4 milioane de euro”, a mai spus Sebastian Bobu.

 

Potrivit afirmatiilor sale, avansul a fost sustinut si de începerea exporturilor. Astfel, anul trecut compania a început să livreze produse pentru proiecte din Republica Moldova, urmând ca această tendintă să se mentină si în acest an.

 

„Prima fabrică Symmetrica a fost inaugurată în 1999, la Veresti, jud. Suceava, pentru ca în 2010 să deschidem cea de-a doua unitate de productie la Podul Iloaiei, jud. Iasi. Acesta a fost unul dintre momentele cheie din dezvoltarea companiei deoarece am decis să facem investitii masive pentru a acoperi cât mai multe zone din tară. De asemenea, am luat hotărârea de a produce intern liniile de fabricatie necesare acestei extinderi”, a mai declarat Sebastian Bobu.

 

„Cresterile business-ului companiei în ciuda climatului dificil de pe piata de profil au fost sustinute si de acoperirea geografică mare de care dispunem. Aceasta ne-a oferit posibilitatea livrării rapide, la preturi competitive, atât în Moldova, Muntenia, Dobrogea, cât si în Transilvania, Symmetrica acoperind peste 80% din teritoriul tării”, a mai spus Sebastian Bobu.

Acesta a mai adăugat că expansiunea începută în 2010 a fost usurată si faptul că Symmetrica produce intern liniile de fabricatie, acest lucru permitând un control mult mai bun al productie si desigur, un cost mai mic al investitiei.

 

Înfiintată în 1994, Symmetrica este o companie 100% românească, producătoare de pavele, borduri si rigole vibropresate pietonale si carosabile, într-o gamă variată de forme si culori.

 

Prima fabrică Symmetrica a fost inaugurată în 1999 la Veresti, judetul Suceava, urmată apoi de unitătile de productie de la Podu Iloaiei, judetul Iasi (2010), si Bolintin Vale, în apropiere de Bucuresti (2011). În 2012, compania a deschis două noi unităti de productie, la Prejmer, judetul Brasov si la sintereag, judetul Bistrita.

 

Principalele proiecte pentru care Symmetrica a livrat pavele si borduri se numără Arena Natională, parcul balnear din statiunea Vatra Dornei, magazine Carrefour, Lidl, Penny Market, parcări cu pavele ecologice în Bucuresti etc. De asemenea, produsele companiei au fost folosite pentru reabilitatea de străzi, trotuare si parcuri ecologice din întreaga tară. (sursa: smartfinancial.ro)