Prologis, Inc., lider global în imobiliarele industriale, a publicat astăzi un studiu care vorbește despre creșterea sectorului de comerț electronic în Europa și cum va afecta aceasta economia mai largă din regiune.

 

O descoperire majoră este că această creștere în sector, din ultimii trei ani, a dus la 5 milioane de mp de noi spații logistice și conduce către creșterea locurilor de muncă în zonele cheie pentru logistică. Studiul aratp cum industriile complementare, precum imobiliarele logistice care servesc ca și structură a comerțului electronic, vor continua să beneficieze de pe urma acestei creșteri.

 

Studiul, intitulat “European E-Commerce, E-Fulfilment and Job Creation”, vorbește despre strategiile de e-fulfilment și preferința clienților pentru locații, bazat pe analize în profunzime a contractelor de închiriere individuale. Analiza arată că pentru fiecare miliard de eruo vânzări electronice au fost necesari 77.000 mp de noi spații logistice pentru a onora aceste comenzi.

Privind mai departe, implicațiile care vor urma includ:

•Creșterea resurselor umane: va fi nevoie de 200.000 de noi locuri de muncă pentru noile spații aferente vânzărilor electronice în următorii cinci ani, ceea ce se traduce în 100 de locuri de muncă pe zi.

•Efecte de multiplicare: Industrial comerțului electronic va avea nevoie de alte 15 milioane de mp de spații logistice în următorii cinic ani, deoarece vânzările online li volumele de transportat vor crește semnificativ.

•Localizare: Unitățile logistice din cele mai mari piețe ale comerțului electroni european, precum Marea Britanie, Germania și Franța, precum și cele aflate în creștere precum Polonia, Cehia și Olanda, sunt punctele centrale curente.

 

 “În ultimii trei ani, contractele de închiriere pentru comerțul electronic au reprezentat 15% din volumul total de închiriere și ne așteptăm ca acest procent să crească în viitor, deoarece tot mai multe companii își extind serviciile de comerț electronic,” a spus Chris Caton, senior vice president, Prologis Research. “Cea mai mare creștere este așteptată în cele mai mari piețe de comerț electronic, Marea Britanie, Germania și Franța, care ar putea însuma aproximativ 10 milioane de mp.”

 

Prologis este furnizor de imobiliare industriale de top în Europa, cu aproximativ 16,2 milioane spațiu logistic și de distribuție în 14 țări în regiune, la 30 iunie 2015. (sursa: Prologis)