Evoluția a fost susținută în principal de evoluțiile pozitive ale consumului și ale puterii de cumpărare.

În acest an, stocul de spații industriale și logistice va crește cu peste 250.000 de metri pătrați în București, pe baza estimărilor C&W Echinox.

 „În anul 2005, peste tot unde mergeai era camp deschis și doar câteva depozite răsăreau timid în Capitală, iar în zona de Vest de-abia se dezvoltaseră 50.000 de metri patrati. Vorbim de depozitul de 20.000 mp al celor de la Phoenix Real Estate din zona Centură – Carrefour Militari și de primul depozit al Cefin de 15.000 mp, ocupat și în prezent de același chiriaș, Altex. Șoseaua de Centură era un drum îngust pe care te puteai opri sau întoarce oricând pentru a face o poză sau a ajunge la o proprietate. Iar în zona de nord, Pipera, ca să ajungi la periferie trebuia să traversezi linia principală de cale ferată, care de multe ori în cursul zilei era blocată de barieră. Stocul de atunci a crescut gradual până în anii 2009, când a ajuns la aproximativ 900.000 mp. În ultimii trei ani, începând cu 2014, ritmul de dezvoltare s-a reluat, așa încât în 2016 volumul de construcții a fost de 200.000 mp. 2017 va depăși nivelul lui 2016, estimându-se livrarea unor spații noi cu o suprafață de peste 250.000 de metri pătrați, poate cel mai mare volum de dezvoltări de până acum, astfel că stocul se va apropia de pragul de 1,5 milioane de metri pătrați”, a declarat Rodica Târcavu, Senior Consultant, Industrial Agency Cushman & Wakefield Echinox.

Aproximativ 80% din stocul care va fi livrat anul acesta este concentrat pe autostrada Bucuresti - Pitesti. Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că unii comercianți cu amănuntul caută soluții de depozitare în zona de nord a orașului. (sursa: constructiv.ro)