Numerele record ale transport logistic 2019 reafirmă poziţia târgului ca fiind cel mai important eveniment de profil din lume. „Transport logistic şi-a confirmat rolul ca cel mai mare hub logistic intermodal. Au participat 2.374 de expozanţi , o creştere de 10 procente, şi în jur de 64.000 de vizitatori , o creştere de 5 procente”, a declarat Stefan Rummel, Director General al Messe München. 


Pentru prima dată, România a participat la târgul expoziţional cu un stand comun, organizat de AHK România. Standul a fost compus dintr-un mix eterogen de co-expozanţi: Dunwell Industrial Brokerage, Euroccoper, Port Bazinul Nou (Galați), Portul Constanţa, Speed & Trust, TTS (Transport Trade Services) şi Warehouses de Pauw Romania (WDP Romania). 


Companii din Europa Centrală şi de Vest și chiar din Asia se uită tot mai atente la România când decid să își extindă activitatea în regiunea Europei de Sud-Est. Acestea vizează orașe cu o bună conexiune la infrastructura de mare viteză, respectiv orașe cu deschidere la transportul maritim sau bine conectate la rețeaua feroviară, arată datele companiei de consultanță imobiliară Dunwell. 

“ am avut întâlniri cu mai multe companii specializate în sectorul industrial și logistic și am observat un interes crescut pentru viitoare oportunități de dezvoltare în România. Față de acum doi ani, la ultima ediție a târgului, discuțiile au fost mult mai concrete și cu un interes deosebit pentru anumite zone cheie ale țării. Companii din Polonia, Cehia, Serbia, din Europa de Vest sau din Asia analizează piața locală pentru viitoare investiții și ne așteptăm ca nume noi să intre in România în perioada următoare”, a declarat Marian Orzu, Managing Partner Dunwell.

Printre beneficiile individuale ale companiilor participante s-au numărat oportunităţi interesante de întâlnire cu potenţiali parteneri de afaceri, iniţierea de contacte pentru viitoare colaborări, dar chiar şi întâlnirea clienţilor, a altor companii şi experţi din industrie. „Fiecare participare la acest eveniment reprezintă noi oportunităţi de a întâlni parteneri şi de a stabili contacte care să contribuie întărirea şi promovarea imaginii Portului Constanţa şi a serviciilor oferite de acesta“, consideră reprezentanţii Portului Constanţa. 

Standul comun al României la transport logistic a fost un succes, încoronat de perspective solide şi pregătiri timpurii pentru următorul stand comun al României în 2021: “Aşteptăm cu nerăbdare următoarea ediţie”, Transport Trade Services.  (sursa: AHK România)