Proiectul, finanțat parțial prin ajutor de stat, a fost consiliat și administrat de Wise Finance Solutions.

 

Ca urmare a realizării investiției în județul Buzău, Glasscorp va crea 312 locuri de muncă pentru localnici și anual va livra aproximativ 800.000 de seturi de geamuri per mașină. Producția presupunând parbrize, geamuri laterale pentru uși, geamuri laterale fixe și lunete.

 

„ Este una dintre cele mai importante investiţii străine din judeţul Buzău din ultimii ani și care conduce la crearea a 312 locuri de muncă în municipiul Buzău, ceea ce reprezintă o sursă de relansare a pieţei locale a resurselor umane. În calitate de consultant în elaborarea și managementul proiectului de finanțare a acestei investiții, mă bucur că investiția a fost finalizată cu succes, acest proiect fiind parțial finanțat din fonduri nerambursabile, printr-un ajutor de stat“, spune Bogdan Hossu, director general Wise Finance Solutions.

 

Fabrica GlassCorp a fost achiziționată de Sisecam în anul 2012 și inaugurată la începutul lui noiembrie, iar strategia companiei urmărește dezvoltarea acesteia în domeniul producției de geamuri pentru industria de automobile de la noi din țară. Compania Trakya Cam, sub conducerea căreia se regăsește Glasscorp este deținută de Sisecam, cu acționari turci care dețin 90% din acțiunile Glasscorp, după o schimbare a acționariatului din 2012.

 

Trakya Cam se clasează printre primele șase companii producătoare de sticlă plană din lume și printre primele patru companii din Europa. (sursa: businesscover.ro)