Sika România, companie importantă pe piaţa locală de materiale chimice pentru construcţii, investeşte într-un centru de competenţe în materiale de construcţii la Braşov, cu laboratoare de testare ce vor deservi atât România, cât şi ţările din regiune.  Acesta va deveni funcţional începând din 2014.

Centrul de competenţe în materiale de construcţii se întinde pe o suprafaţă de 1.200 de metri pătraţi, iar clădirea şi echipamentele necesare au fost achiziţionate din fonduri proprii, potrivit unui comunicat al companiei.

În cadrul acestui centru vor fi amenajate laboratoare în care vor fi dezvoltate şi testate produse, cât şi aplicări cu întreaga gamă de soluţii Sika existentă pe piaţa locală. Acesta va încorpora şi centrul de competenţe pentru faţade inaugurat în 2011, care deserveşte subsidiarele Sika din Europa Centrală şi de Est, precum şi o zonă specială de showroom unde clienţii vor avea acces la mostre şi materiale tehnice ale tuturor soluţiilor comercializate pe plan local.

Centrul va include şi săli de conferinţe, în cadrul cărora atât angajaţii Sika, cât şi angajaţii clienţilor vor putea lua parte la training-uri speciale. Aceasta este cea de-a doua investiţie realizată de Sika pe plan local de la începutul acestui an. Astfel, în luna martie, compania a achiziţionat o hală şi echipamente de la compania Deutek, urmând ca pe baza acestei infrastructuri să inaugureze, în această toamnă, o fabrică de mortare uscate.

Grupul elveţian a preluat în luna iulie doi mari producători de profil, un join-venture format din Radmix Resources Pty Ltd şi ASF (Australian Synthetic Fibres), din Australia, şi  subsidiarele Texsa din India şi Mexic. Tot în această vară,Sika a achiziţionat compania Everbuild Building Products Ltd, cel mai mare producător independent de materiale pentru izolaţii, adezivi şi produse chimice pentru construcţii din Marea Britanie. Grupul Sika a generat în 2012 vânzări de 4.892 milioane CHF (3963 milioane euro).

 

Compania, care se adresează industriei construcţiilor şi industriei producătoare (automotive, autobuze, camioane, trenuri, parcuri solare şi eoliene, faţade), funcţionează în România din 2002.  (sursa: forbes.ro)