În sectorul industrial, livrările din prima jumătate a anului au scăzut cu 64%, până la 80.000 mp, comparativ cu 175.000 mp în primul semestru al anului 2016. Ponderea Bucureștiului în livrările globale a rămas constantă la aproximativ 60%.

Spre deosebire de sectorul de retail, sectorul industrial va reveni în a doua jumătate a anului, când se planifică noi livrări de spații cu o suprafață totală de aproximativ 480.000 mp în toate zonele țării. Astfel, cu livrări de aproximativ 480.000 mp, 2017 este cel mai bun an pentru sectorul industrial în ceea ce privește oferta de spații noi. Ca urmare a acestei evoluții, stocul de spații industriale și logistice va depăși nivelul de 3 milioane de metri pătrați la sfârșitul anului, se arată în raport.

Valoarea totală a tranzacțiilor imobiliare din România a atins 530 milioane euro în prima jumătate a acestui an, o creștere cu 43% față de aceeași perioadă a anului 2016.
”Piața imobiliară locală traversează o perioadă foarte bună, cu un nivel al chiriilor stabil, în ușoară creștere, și cu un grad de ocupare al spațiilor mai bun în toate segmentele de activitate. Pentru următorii ani preconizăm o reluare a activității de dezvoltare pe segmentul de retail din București, unde în diverse stadii de pre-dezvoltare sunt mai multe proiecte din nordul și estul orașului, în timp ce sectorul industrial va continua să se extindă în preajma orașelor care beneficiază de o infrastructură dezvoltată și care pot atrage forță de muncă din alte zone ale țării”, a spus Cristi Moga – Research Consultant C&W Echinox.  (sursa: forbes.ro)