Compania Bianor a fost fondată în 1997 în urma unui parteriat olandezo-polonez la Bialystock, în nord estul Varşoviei, unde a deschis prima fabricp.  A doua unitate de producţie a fost deschisă în România, la Ploieşti, în 2013. Cele două fabrici au o suprafaţă combinată de 20.000 mp şi depozite adiţionale de 12.000 mp.

 

Fabrica de la Ploieşti a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 2 milioane de euro şi o pierdere de 500.000 de euro, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Fabrica numără la sfârşitul anului trecut 17 angajaţi. În total, grupul Bianor are 300 de anajaţi şi vânzări anuale de 15 milioane de euro.

 

Vânzătorul este compania Nimbus, care a investit în 30 de companii din Scandinavia şi care realizează anual venituri cumulate de 1,5 miliarde de euro.

 

Bianor va fi încorporată în divizia europeană a grupului Rosti. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică, iar preluarea va fi finalizată în cel de-al treilea trimestru al acestui an.

 

Rosti Group este o companie cu o prezenţă globală şi care activează în domeniul injecţiei de mase plastice. Suedezii deţin fabrici în Marea Britanie, Suedia, Germania, Polonia, Turcia, China şi Malaezia. Cifra de afaceri consolidată a grupului a fost de 450 de milioane de euro şi are 3.400 de angajaţi. Unul dintre clientii Rosti este Phillips. La rândul ei, Rosti este deţinută de grupul suedez de investiţii Nordstjernan.  (sursa: economica.net)