Spaţiile, a căror construcţie a fost deja începută, vor fi dezvoltate către operatorul belgian WDP.Compania de consultanţă imobiliară JLL a reprezentat compania Rosti în această tranzacție. 

Rosti a anunţat la finele anului trecut că vrea să îşi crească capacitatea de producţie din România, prin construcţia unei noi facilităţi de producţie, finalizarea acesteia fiind programată pentru 2021.

"Ne bucurăm foarte mult să anunţăm concretizarea unui nou proiect de producţie în România în aceste momente dificile. Tranzacţia dovedeşte încă o dată rezistenţa şi fundamentele sănătoase ale pieţei industriale româneşti. Am văzut în ultimele luni noi companii interesate să dezvolte proiecte de producţie în România şi cred că este un moment bun în care putem profita de acest interes şi să punem pe masă toate avantajele competitive pe care le oferim pentru a convinge investitorii că acesta este locul unde trebuie să fie", a declarat Viorel Opait, business developer director JLL România, care a reprezentat Rosti în tranzacţie.

De altfel, în primele 3 luni ale acestui an, companiile de producţie au fost cei mai activi pe piaţa închirierilor de spaţii industriale şi logistice.

Departamentul industrial al JLL Romania a finalizat în acest an tranzacţii cu spaţii industriale şi de logistică totalizând aproape 150.000 metri pătraţi în toată ţara, continuând astfel să fie lider de piaţă, poziţie adjudecată în urmă cu mai mulţi ani.

Stocul de spaţii industriale şi logistice din România totaliza la finele lunii martie 4,66 milioane de metri pătraţi şi se preconizează că în acest an va depăşi pragul de 5 milioane de metri pătraţi, dacă dezvoltatorii vor finaliza toate proiectele anunţate până la finele lui 2020. Până acum, criza COVID-19 nu a schimbat planurile dezvoltatorilor de proiecte industriale şi logistice, care au anunţat cel puţin 600.000 metri pătraţi spaţii noi în acest an. (sursa: JLL)