Pe primul loc în UE la creşterea în ritm anual a producţiei industriale în luna februarie se situează Slovacia (9%), urmată de România (8,9%). Pe categorii de bunuri, producţia industrială în UE a înregistrat cele mai mari creşteri în industria bunurilor intermediare (4,6%), în industria bunurilor de uz curent (2,7%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (1,5)%, în timp ce scăderi s-au constatat în industria energetică, minus 7,2%.

 

În februarie 2014, comparativ cu luna anterioară, producţia industrială a crescut cu 0,2% în zona euro şi cu 0,4% Uniunea Europeană. România se numără, însă, printre statele unde producţia industrială a înregistrat cele mai mari scăderi, minus 1,3%, scăderi mai mari fiind înregistrate în Croaţia (minus 2,8%) şi Estonia (minus 2,2%).

 

Pe categorii de bunuri, în februarie 2014 comparativ cu luna anterioară, producţia industrială în UE a înregistrat creşteri în industria bunurilor de uz curent cu 0,9%, în timp ce scăderi s-au constatat în industria energetică, minus 1,4%, şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată, minus 0,7%. (sursa: capital.ro)