Pe primul loc la creșterea în ritm anual a prețurilor producției industriale în UE se situează Estonia (7,2%), urmată de Cehia (1,8%), Irlanda (1,4%) și România (1%).

În decembrie 2013, comparativ cu luna anterioară, prețurile producției industriale au crescut cu 0,2% atât în zona euro cât și în Uniunea Europeană. Potrivit Eurostat, cele mai mari creșteri au fost înregistrate în Spania (1,1%), Cehia și Suedia (ambele cu o creștere de 0,8%), în timp ce Estonia (minus 1,7%), Letonia (minus 0,9%) și Lituania (minus 0,6%) au înregistrat cele mai mari scăderi ale prețurile producției industriale. În Bulgaria, Croația, Polonia și România prețurile producției industriale au stagnat în luna decembrie 2013 comparativ cu luna precedentă.

 

Conform datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS), prețurile producției industriale au crescut cu 0,1%, în decembrie 2013 față de luna precedentă, în timp ce față de perioada similară din 2012, prețurile producției industriale au fost mai mici cu 0,1%. (sursa: AGERPRES)