La nivelul Uniunii Europene, lucrările de construcţii au scăzut cu 4,7% în ritm anual în luna august, iar în zona euro acestea au înregistrat o scădere de 2,5%. Doar şase state membre au înregistrat o creştere a lucrărilor de construcţii în ritm anual în luna august, în timp ce alte nouă state au raportat scăderi.

În schimb, potrivit Eurostat în luna august 2013 comparativ cu luna anterioară, lucrările de construcţii în România au înregistrat o scădere de 1,1%, aceasta după ce în luna iulie România a avut cea mai mare creştere a lucrărilor de construcţii din Uniunea Europeană, 9,5%. Lucrările de construcţii în UE au înregistrat o creştere de 0,4% iar în zona euro au crescut cu 0,5% în luna august 2013 comparativ cu luna precedentă.

 

În cazul României, conform datelor prezentate de Institutul Naţional de Statistică /INS/, în august 2013, raportat la luna precedentă, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 1,4%, iar ca serie ajustată, în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 1%. Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 7,7%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 5,6%. (sursa: capital.ro)