Conferința Internațională ROFMEX 2023

Organizată sub sloganul Leading the built world into a more resilient future, conferința ROFMEX 2023 a adunat cei mai buni specialiști în workplace, property și facility management, care au avut astfel ocazia să dea glas problemelor profunde ale acestor domenii și să contureze soluții care să transforme evoluțiile și tendințele actuale în oportunități de business.

 

Printre principalele provocări identificate se numără inflația, creșterea nivelului de taxare, imprevizibilitatea legislativă în contextul unei conveniențe instituționale, modul în care pandemia a schimbat tipul serviciilor și tiparul de livrare al acestora, dar și lipsa resursei umane de calitate și reticența anumitor clienți de a adopta tehnologiile moderne.

 

Ritmul rapid de inovare tehnologică reprezintă atât o provocare prin prisma capacității de a investi pe termen lung și a deschiderii clienților de a accepta soluții moderne, cât și o oportunitate de a crește calitatea serviciilor și de a aduce astfel satisfacție atât clienților, cât și angajaților.

 

Se observă o maturizare a pieței, mai ales în zona industrială, în zona de retail evoluția fiind mai lentă. Această maturizare presupune o concurență corectă, ce creează așteptări pentru servicii de calitate și costuri reale.

 

E nevoie ca piața să înțeleagă exact care sunt costurile serviciilor contractate și care sunt beneficiile implementării noilor tehnologii (calitate & predictibilitate), deoarece optimizarea costurilor presupune investiție, nu reducere de personal.

 

Nu în ultimul rând, workplace management în era muncii hibride și a permacrizei presupune eficientizarea costurilor în funcție de anumite caracteristici ale fiecărei companii. Dincolo de beneficiile și provocările recunoscute, atât în ceea ce privește munca de acasă, cât și cea de la birou, există un consens în privința faptului că mediul de lucru are deja o componentă dominantă de hospitality, care se îndepărtează rapid de serviciile tradiționale cu scop limitativ de tip facility management.

 

Noutăți la ROFMEX 2023

Pe 14 noiembrie, în cadrul celei de-a 5a ediții ROFMEX, a avut loc Gala de decernare a Premiilor ROFMA pentru Transformarea Digitală în Workplace, Property și FacilityManagement. Felicitări câștigătorilor: Coral Companies (https://coralcompanies.ro), Samsic Facility Romania (www.samsic.ro), CBRE GWS (https://www.cbre.ro/ro-ro), Inspet SA (www.inspet.ro), Cushman & Wakefield Echinox (https://cwechinox.com), Doral Cleaning SRL (www.doral-cleaning.ro).

 

Mulțumim juriului, partenerilor și tuturor participanților! Concurenții au demonstrat, prin proiectele transmise, preocuparea continuă pentru dezvoltarea domeniului prin aplicarea de soluții inovatoare la probleme complexe de workplace, property și facility management, creșterea eficienței, reducerea costurilor, protecția mediului și starea de bine a salariaților.

 

ROFMEX 2023 în cifre

· Participanți la conferință: 183

· Speakeri români și internaționali: 22

· Parteneri și sponsori: 15

· Parteneri media: 11