Construirea unui "Centru Multifuncțional de Dezvoltare a Afacerilor" este primul proiect Regio de dezvoltare a unei structuri de afaceri la nivelul regiunii Sud Muntenia. Inaugurat anul trecut, complexul se întinde pe o suprafață de 11.000 mp și a reușit să creeze 83 de locuri de muncă permanente, recrutând numai forță de muncă locală.

Camion Logistic și Romtrailer Service fac parte din același grup de firme, coordonat de omul de afaceri Ion Lixandru. Ideea construirii centrului multifuncțional a apărut în 2007 când a fost achiziționat, din fonduri proprii, terenul din Bolintin, pentru dezvoltarea unui complex industrial, cu scopul de a dezvolta capacitarea Romtrailer Service.

Investiţia iniţială pentru achiziţia terenului, pregătirea acestuia, conectarea la utilităţi şi obţinerea autorizaţiilor s-au ridicat la peste 2 milioane de euro, sumă care nu a fost inclusă în valoarea finanţată cu fonduri europene. "Iniţial am vrut să pornim construcţia cu fonduri proprii, însă am aflat de posibilitatea de a obţine fonduri europene şi am apelat la o firmă de consultanţă ca să realizăm proiectul", povestește Ion Lixandru, director general Camion Logistic.

Construcția centrului multifuncțional de dezvoltare a afacerilor a durat doi ani, iar inaugurarea s-a făcut în luna septembrie 2012. Complexul este alcătuit dintr-o hală multifuncțională, un corp de birouri, parcare și zonă de așteptare. Hala are 1.900 mp și a fost dotată cu sisteme moderne de lucru, 18 posturi de lucru pentru reparații și o magazie de 600 mp şi o înălţime de 10 m.

Clădirea de birouri are trei niveluri și asigură toate dotările necesare celor care lucrează în complex: la parter există vestiare, sală de mese, duşuri etc., iar la ultimul etaj este amplasată o sală de conferinţe de 120 mp care beneficiază de tehnica cea mai modernă în domeniu. (sursa: economica.net)