Tranzacţiile din Polonia au reprezentat peste 57 % din toate contractele de închiriere semnate în regiune.

 

Această activitate de închiriere a cuprins o serie de contracte noi, pentru o suprafaţă totală de 157.000 mp, reînnoiri de contracte pentru peste 274.000 mp, restul fiind reprezentat de contracte pe termen scurt.

 

Rata de ocupare în cadrul portofoliului de spaţii deţinute de Prologis ECE a fost de 90,1%, la sfârşitul celui de-al doilea trimestru al anului.

 

'Pieţele de închiriere din Europa Centrală şi de Est îşi revin, chiar dacă într-un ritm variabil. Există o creştere a cererii pe pieţele globale din partea clienţilor noştri, acolo unde oferta nu îndeplineşte standardele dorite, iar nivelul chiriilor justifică noi dezvoltări. Acest tip de activitate este din ce în ce mai întâlnită şi datorită faptului că planurile de reconfigurare a supply chain-ului care au fost amânate sunt acum dezvoltate standard', spune Ben Bannatyne, managing director Prologis pentru Europa Centrală şi de Est.

 

Prologis operează în mod activ în cinci ţări din regiune (Polonia, Cehia, Ungaria, Slovacia şi România), cu un portofoliu total de peste 3,7 milioane de mp, fiind astfel lider în domeniul parcurilor logistice din Europa Centrală şi de Est. (Sursa: economica.net)