Ofertele in vederea atribuirii 'Contractului de concesiune de lucrari publice privind proiectarea, construirea, finantarea, operarea si intretinerea Autostrazii Bucuresti - Brasov, tronsonul Comarnic - Brasov, km 110+600 - km 168+600' au fost depuse de Asocierea Vistrada Nord (Vinci/Franta, Strabag/Austria si Aktor /Grecia) si Asocierea Impregilo SpA/Salini din Italia.

Potrivit DPIIS, firma UMB Spedition, care isi anuntase participarea la competitia pentru atribuirea acestui contract, a renuntat sa mai depuna oferta.

Directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), Narcis Neaga, a declarat, pe 4 decembrie, la inaugurarea unui tronson al centurii Brasov, ca luni se asteapta primirea ofertelor pentru constructia autostrazii Comarnic-Brasov astfel ca, pana la sfarsitului anului, sa se finalizeze evaluarea si sa se semneze contractul.

In ceea ce priveste posibilitatea depunerii de contestatii care sa intarzie inceperea lucrarilor, Narcis Neaga a raspuns ca nu e cazul. Intrebat daca exista o oferta si din China, directorul general al CNADNR a spus ca firma respectiva s-a retras.

 

Contractul pentru Autostrada Comarnic-Brasov va fi semnat pana la sfarsitul anului, iar lucrarea va fi gata la finalul anului 2016, a anuntat premierul Victor Ponta luni seara (2 decembrie), la Antena 3. (sursa: business24.ro)