În luna iulie, producția industrială (pe serii brute) a scăzut față de luna precedentă cu 3 la sută, datorită scăderilor înregistrate în industria prelucrătoare (-3,4 la sută) și în industria extractivă (-2,5 la sută). Producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat au crescut cu 3,2%.

Producția industrială pe serii ajustate în funcție de numărul de zile lucrătoare și anotimpuri a fost mai mică decât luna precedentă cu 1,5 la sută. Industria extractivă, producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat au scăzut cu 5,2 la sută, respectiv cu 2,1 la sută, în timp ce industria prelucrătoare a crescut cu 0,3 la sută.

Datele INS arată că producția industrială a crescut cu 7,4% față de aceeași lună din 2016, fiind susținută de creșterea industriei prelucrătoare (8,1%) și de industria extractivă (5,4%).

În perioada 1 ianuarie-31 iulie, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2016, producția industrială pe serii brute a fost mai mare cu 8%, datorită creșterii în cele trei sectoare industriale: industria prelucrătoare (8,6%), industria extractivă (3,3%), producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (2,2 la sută). (sursa: capital.ro)