'Noua noastră unitate de producţie a devenit operaţională din luna martie a acestui an, iar printre primele produse executate se regăsesc mortare pentru pardoseli, impermeabilizare şi adezivi SikaHome', a declarat joi, la inaugurarea unităţii de producţie, Laurenţiu Ştefănescu, directorul general Sika România.

 

Potrivit acestuia, la mijlocul anului trecut, Sika România a achiziţionat de la compania Deutek o hală de 2.000 de metri pătraţi, împreună cu spaţii de depozitare şi birouri, amplasate pe un teren cu o suprafaţă de 20.000 de metri pătraţi, dar şi echipamente constând în două linii de producţie complet automatizate. Ulterior, toate echipamentele au beneficiat de o serie de investiţii pentru a fi aduse la standardele de calitate Sika.

 

Reprezentantul firmei a mai subliniat, de asemenea, că decizia unei investiţii brownfield a fost luată deoarece a fost găsită această fabrică ce corespunde cerinţelor companiei, dar şi pentru că o investiţie greenfield ar fi fost operaţională într-un timp mai lung.

 

Investiţia în noua unitate de producţie a fost susţinută din fonduri proprii şi va fi amortizată în maxim cinci ani. În ceea ce priveşte locaţia, aceasta are avantajul poziţionării logistice favorabile faţă de pieţele ţintă ale companiei, precum şi a materiilor prime de bună calitate, aflate în vecinătate.

 

'Fabrica proaspăt inaugurată are o capacitate de producţie de aproximativ 50.000 de tone anual, iar mortarele şi adezivii produşi aici se vor adresa pieţei locale, dar vor ajunge şi la export pe pieţe învecinate, precum Polonia, Republica Moldova, Bulgaria, Serbia, Ucraina şi Ungaria', a mai spus Laurenţiu Ştefănescu.

 

În ceea ce priveşte impactul inaugurării noii unităţi de producţie asupra afacerii, Laurenţiu Ştefănescu a declarat că, pentru anul în curs, este prevăzut un avans de 5% a cifrei de afaceri. În plus, pentru 2014, Sika România vizează o creştere a profitabilităţii, prin reducerea costurilor.

 

 

Sika AG cu sediul în Baar, Elveţia, este o companie activă la nivel global în domeniul materialelor chimice speciale, deservind industria construcţiilor şi industriile producătoare de componente auto, autobuze, camioane, trenuri, faţade, parcuri solare şi eoliene. Compania elveţiană este lider în domeniul soluţiilor utilizate în procesele de sigilare, lipire, amortizare, consolidare şi protecţie a structurilor portante. (sursa: economica.net)